Κτήριο Δουκίσσης Πλακεντίας & Μουσείο Λοβέρδου – Μέγαρο Τσίλλερ συμμετέχουν στη δράση OPEN HOUSE Athens 2026

kalkanteras Avatar

Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο στο OPEN HOUSE Athens 2026
Σάββατο 4 & Κυριακή 5 Απριλίου 2026

Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο συμμετέχει στη διεθνώς αναγνωρισμένη πολιτιστική δράση OPEN HOUSE Athens 2026, έναν θεσμό που προβάλλει την αρχιτεκτονική κληρονομιά και ανοίγει στο κοινό σημαντικά κτήρια της πόλης, μετατρέποντας την Αθήνα σε ένα «ανοιχτό μουσείο» . Στο πλαίσιο της δράσης, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά δύο εμβληματικά κτήρια του Μουσείου, υψηλής ιστορικής και αρχιτεκτονικής αξίας, μέσα από δωρεάν περιηγήσεις που εστιάζουν αποκλειστικά στην αρχιτεκτονική τους φυσιογνωμία και την ιστορία τους .

Πρόγραμμα δράσεων
Σάββατο 4 Απριλίου Κτήριο Δουκίσσης Πλακεντίας (Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο) (10 π.μ-15:00 μμ)

Οι επισκέπτες θα περιηγηθούν στο ιστορικό συγκρότημα της Δουκίσσης Πλακεντίας, ένα από τα σημαντικότερα αρχιτεκτονικά σύνολα του 19ου αιώνα, ανακαλύπτοντας την ιστορία, τη μορφολογία και τη χρήση των χώρων του.

Κυριακή 5 Απριλίου 2026 Μουσείο Λοβέρδου – Μέγαρο Τσίλλερ (10 π.μ.- 14:00 μ.μ.)

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει το εμβληματικό Μέγαρο Τσίλλερ, ένα εξαιρετικό δείγμα αστικής αρχιτεκτονικής των αρχών του 20ού αιώνα, μέσα από οργανωμένες ξεναγήσεις που αναδεικνύουν τη μοναδική του ταυτότητα.
Πληροφορίες για τη δράση
• Οι περιηγήσεις πραγματοποιούνται δωρεάν και απευθύνονται στο ευρύ κοινό.
• Οι επισκέπτες συμμετέχουν με σειρά προτεραιότητας κατά την προσέλευση στον χώρο.
• Οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται από εκπαιδευμένους εθελοντές της διοργάνωσης.
• Οι περιηγήσεις αφορούν αποκλειστικά την αρχιτεκτονική των κτηρίων και όχι τα εκθέματα των Συλλογών.

Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, μέσα από τη συμμετοχή του στο OPEN HOUSE Athens 2026, ενισχύει την εξωστρέφειά του και συμβάλλει ενεργά στην ανάδειξη της αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης, προσκαλώντας το κοινό σε μια μοναδική εμπειρία γνωριμίας με τα κτήριά του.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε: http://www.openhouseathens.gr

Tagged in :

kalkanteras Avatar