Φεστιβάλ πειραματικής μουσικής “nO Ordinary”, στο #RPESS_taratsa

Άκης Λούκας Avatar

 

Το φεστιβάλ πειραματικής μουσικής “nO Ordinary”, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, ανοίγει τον φθινοπωρινό κύκλο εκδηλώσεων #RPESS_taratsa από το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ, που θα διαρκέσει από τις 5 έως τις 23 Σεπτεμβρίου 2022.

Από τις 5 έως 9 Σεπτεμβρίου, στην Ταράτσα της Στρατηγού Καλλάρη 5, δέκα καλλιτέχνιδες και καλλιτέχνες με βάση τη Θεσσαλονίκη, που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της πειραματικής μουσικής, συγκροτούν πέντε acts, ένα για κάθε μέρα.

Η διοργάνωση του “nO Ordinary” πραγματοποιείται από τον αγωγό τέχνης transcendance, ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο Δήμος Βρύζας.

Στις 5/9 το ημιαυτοσχεδιαστικό σχήμα Τotsouko & Ιlly feat. James Wylie δημιουργεί ambient ηχοτοπία, ενώ στις 6/9, εμφανίζονται οι Orange blue for green (Δήμος Γκουνταρούλης: Τσέλο, Νεκτάριος Καραντζής: Κοντραμπάσο), με αυτοσχεδιαζόμενη μουσική δωματίου στη μνήμη του Χρήστου Γερμένογλου.

Την Τετάρτη 7/9, στην Ταράτσα ανεβαίνουν οι Thana.sys – Duru Duru (Θανάσης Αποστολίδης : Πολλά συνθεσάιζερ, Εύα Ντούρου : Theremin – Λίγα συνθεσάιζερ) και στις 8 Σεπτεμβρίου ο Savvas Metaxas. Την Παρασκευή, 9/9, εμφανίζονται οι Circa19 (Θάνος Καζαντζής : Ντραμς, αντικείμενα- Δήμος Βρύζας : Βιολί, Fx’s).

Οι συναυλίες θα αρχίζουν στις 21.30. Η είσοδος είναι ελεύθερη και, αντί εισιτηρίου, το πρώτο ποτό κοστίζει 8 ευρώ, για την αμοιβή των καλλιτεχνών.

Tagged in :

Άκης Λούκας Avatar