Το Μουσικό Σχολείο Λαμίας τραγουδά για την ξενιτιά

Άκης Λούκας Avatar

Ο Δήμος Λαμιέων και το Μουσικό Σχολείο διοργανώνουν μουσική εκδήλωση με τραγούδια για τη ξενιτιά την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 στις 8:30 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.

Στην εκδήλωση θα λάβουν μέρος τα παραδοσιακά μουσικά σύνολα και το σύνολο κιθάρας του Μουσικού Σχολείου Λαμίας. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Σε τούτο δω τον τόπο έμαθε ο κόσμος τί θα πει συμπόνια για τον ξένο, ‘τι έτσι του ορμήνευσε ο Χριστός, μα κι η παράδοσή του. Και σαν είδε στο βλέμμα του τον πόνο του ξεριζωμού, του ‘μοιασε ξάφνου πως αντίκρισε ενός δικού ξενιτεμένου τη μορφή. Κι αν αφουγκράστηκε τον αναστεναγμό του, θρόισε ο ήχος σαν το γνώριμο, το λαγαρό τραγούδι, που συντροφεύει τη θύμηση, και ‘ξανασταίνει το σμίξιμο.

Σε τούτο το ταξίδι το απόσταγμα της λαϊκής σοφίας, που ‘γινε τραγούδι για να υμνήσει την ξενιτιά, ανταμώνει με τον νόστο του ομηρικού Οδυσσέα κι από κει φτάνει ως την ορθόδοξη υμνολογία και τον Ελύτη του Αιγαίου, για να ‘ρθει στο σήμερα και να πιστώσει πως ο κόσμος μας κι αν άλλαξε η ανθρωπιά μας μένει.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

αφισα Ξενιτιά 21.4.2016

Tagged in :

Άκης Λούκας Avatar

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *