ΛΑΜΙΑ: ‘Εκθεση Σύγχρονης Βυζαντινής Ζωγραφικής, στη Δημοτική Πινακοθήκη

Άκης Λούκας Avatar

«Το Καραβάνι των Μεθυσμένων Προσευχών» της Δήμητρας Νατσκούλη – Ένα Ταξίδι από την Αγιογραφία στη Σύγχρονη Βυζαντινή Ζωγραφική

Ο Δήμος Λαμιέων και η Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας «Αλέκος Κοντόπουλος» σας προσκαλούν στην έκθεση ζωγραφικής της Δήμητρας Νατσκούλη με τίτλο «Το Καραβάνι των Μεθυσμένων Προσευχών», που θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα Αρχαίας Αγοράς της Δημοτικής Πινακοθήκης από τις 19 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου.

Έκπτωτοι.small

Όπως σημειώνει η ίδια η ζωγράφος: «Πατώντας στην πλούσια Βυζαντινή παράδοση, ζωγραφίζω πορτρέτα και συνθέσεις, που εμπνέονται από ψυχικές καταστάσεις. Τα έργα μου δείχνουν προς μια διάσταση απλά απαλή, άχρονα άσπιλη. Αυτή η διάσταση βρίσκεται μέσα στον θεατή. Τα έργα είναι απλώς εκεί για να το καθρεφτίσουν. Για τον λόγο αυτό, η Σύγχρονη Βυζαντινή Ζωγραφική επιλέγεται εδώ, σαν το κατάλληλο εργαλείο, για να εξυπηρετήσει την επικοινωνία του ιερού που είναι αιώνια παρόν ή του παρόντος που είναι αιώνια ιερό.

Η έκθεση αποτελεί μια εικαστική απόπειρα να διευρυνθεί η Βυζαντινή τεχνική πέρα από τις παραδοσιακές δομές της αγιογραφίας. Παράλληλα, είναι μια βιωματική πρόταση, προσκαλώντας το θεατή σε ένα εσωτερικό ταξίδι.»

Το ταξίδι συνοδεύει η ομότιτλη ποιητική συλλογή που θα παρουσιαστεί στα εγκαίνια της έκθεσης από τον ζωγράφο κ. Θεόδωρο Μανωλίδη.

Την έκθεση θα τιμήσει με την παρουσία του ο συλλέκτης έργων τέχνης κ. Στέφανος Βορρές.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή  19 Μαΐου και ώρα 19:00.

Ωράριο Λειτουργίας: Καθημερινά από 16:00- 22:00, εκτός Κυριακής.

Περί Αθωότητας -small

Σύντομο Βιογραφικό:

Η Δήμητρα Νατσκούλη σπούδασε Ψυχολογία στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Ψυχοθεραπεία μέσω Κίνησης & Χορού στο GoldsmithCollege, UniversityofLondon  ως υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών. Μελέτησε τη Βυζαντινή ζωγραφική δίπλα στον εικονογράφο Γιώργο Κόρδη και κατόπιν με τον εικονογράφο και streetartist, Φίκο. Ζωγραφίζει και διδάσκει στην Αθήνα.

Δείτε περισσότερα στο ieripnoi.com

 

ΑΦΙΣΑ-(1)

εξωφυλλο

Tagged in :

Άκης Λούκας Avatar

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *