«Το Αλάτι της Γης» – Προβολή ντοκιμαντέρ για τον Sebastao Salgado & Έκθεση Φωτογραφίας

Άκης Λούκας Avatar

Κινηματογραφική προβολή για τη ζωή και το έργο του βραβευμένου φωτορεπόρτερ, στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας

Το Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών σε συνεργασία με τους Φίλους Κινηματογράφου Λαμίας, σας παρουσιάζει το αριστουργηματικό ντοκιμαντέρ του Βίμ Βέντερς «Το αλάτι της γης»(The Salt of Earth) με θέμα την ζωή και το έργο του βραβευμένου Βραζιλιάνου φωτορεπόρτερ Sebastao Salgado (Σεμπαστιάο Σαλγάδο).  Μέσα από εκθαμβωτικά πλάνα, συνθέτει ένα έργο καταγραφής, πολέμων, προσφύγων, φυλών, αλλά και της ομορφιάς του πλανήτη Γη και της ανθρώπινης υφηλίου, με όλες τις αντιφάσεις της.

Την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016, στις 9.00 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.

Παράλληλα στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου, στα πλαίσια του Μήνα Φωτογραφίας 2016, θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας, με την ευγενική συμμετοχή της Φωτογραφικής Ομάδας Λαμίας,  του Συλλόγου Ποντίων και του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Μαγνησίας.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Ο Sebastao Salgado , οι εικόνες του, οι ιστορίες του και η σοφία που έχει αποκτήσει μέσα από τις μοναδικές εμπειρίες του, παρουσιάζονται στο ντοκιμαντέρ «Το Αλάτι της Γης», μέσα από τα μάτια του γιου του, Τζουλιάνο Σαλγκάδο και του Βιμ Βέντερς, εκεί όπου συναντιέται η ματιά των τριών αντρών, γεννιέται μια συγκινητική ταινία που ξεπερνά κατά πολύ το θέμα της και μεταμορφώνεται σε σπουδή για τον άνθρωπο και το περιβάλλον του. Ενα καθηλωτικής ομορφιάς και τεράστιων προεκτάσεων ντοκιμαντέρ που τιμήθηκε στα Φεστιβάλ Καννών και Σαν Σεμπαστιάν και βρέθηκε υποψήφιο για Οσκαρ, ξεπερνά την απλή καταγραφή της ζωής και του έργου του διάσημου βραζιλιάνου φωτογράφου Σεμπαστιάο Σαλγκάντο και μεταμορφώνεται σ’ ένα ένα φιλμ κρίσιμα πολιτικό και εξαιρετικά ουσιώδες.

Tα τελευταία 40 χρόνια, ο φωτογράφος Σεμπαστιάο Σαλγκάδο ταξιδεύει σε όλες τις ηπείρους καταγράφοντας τις αλλαγές της ανθρωπότητας. Εχει υπάρξει αυτόπτης μάρτυρας μεγάλων γεγονότων της πρόσφατης ιστορίας μας. Παρών σε πολέμους, λιμούς, κύματα προσφύγων και συνοδοιπόρος με ανθρώπους όλων των ειδών και χρωμάτων από διαφορετικές φυλές, συνεχίζει να ταξιδεύει στον πλανήτη αναζητώντας παρθένα σημεία του, άγρια χλωρίδα και πανίδα και μεγαλοπρεπή μοναδικά τοπία σε ένα τεράστιο έργο καταγραφής της ομορφιάς του πλανήτη Γη. Αυτά τα αποτυπώνει με τις θρυλικές φωτογραφίες του, που πια αποτελούν κομμάτι της σύγχρονης κοινωνικής και πολιτικής συνείδησης.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για την ταινία και τους συντελεστές στο site των Φίλων

Φωτο: Sebastião Salgado. Από το ντοκιμαντέρ "The Salt of Earth" που θα προβληθεί στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.Courtesy of © Sebastião Salgado/Amazonas Images/Sony Pictures Classics.
Φωτο: Sebastião Salgado. Από το ντοκιμαντέρ “The Salt of Earth” που θα προβληθεί στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.Courtesy of © Sebastião Salgado/Amazonas Images/Sony Pictures Classics.
salg
Φωτο: Sebastião Salgado. Από το ντοκιμαντέρ “The Salt of Earth” που θα προβληθεί στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.Courtesy of © Sebastião Salgado/Amazonas Images/Sony Pictures Classics.
ff-salt-review-09rv06
O Sebastião Salgado

Άκης Λούκας Avatar

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *