Η πρωτότυπη δράση «Όπερα τηλεφώνου» επιστρέφει στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Άκης Λούκας Avatar

 

Oι εκπαιδευτικές και κοινωνικές δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ανεβάζουν για δεύτερη χρονιά την «Όπερα τηλεφώνου», την εξαιρετικά επιτυχημένη δράση που έκανε πρεμιέρα πέρυσι απαντώντας στις ειδικές συνθήκες της πανδημίας, οι οποίες ανέστειλαν τη λειτουργία των θεατρικών αιθουσών.

Στην πρωτότυπη «Όπερα τηλεφώνου» μία μονωδός της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ) και ένας πιανίστας μοιράζονται τηλεφωνικά με έναν ακροατή-συνομιλητή τις γεμάτες πάθος ιστορίες της Κάρμεν του Ζωρζ Μπιζέ, της δημοφιλέστερης πρωταγωνίστριας του γαλλικού ρεπερτορίου όπερας, και της διάσημης Ελληνίδας τσιγγάνας Περουζέ, της κεντρικής ηρωίδας από τη φερώνυμη αριστοτεχνική όπερα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη.

Η μεσόφωνος της ΕΛΣ Λυδία Αγγελοπούλου, με τη συνοδεία του Φρίξου Μόρτζου στο πιάνο, εξιστορεί -ως μία άλλη τσιγγάνα από τη Σεβίλλη- την προκλητική ζωή της εκρηκτικής Κάρμεν και τον παράφορο έρωτα της Περουζέ για έναν νέο χωρικό, ενώ ερμηνεύει αγαπημένες άριες από τις δύο όπερες. Όλα αυτά σε ένα διαδραστικό οπερατικό τηλεφώνημα όπου ο συνομιλητής γίνεται μέρος μίας ιστορίας που ακροβατεί ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε ενήλικες. Κάθε τηλεφώνημα είναι προσωπικό και διαρκεί περίπου 20 λεπτά. Ημερομηνίες και ώρες υλοποίησης: Από την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου και κάθε Πέμπτη, από τις 16:00 έως τις 18:00. Πληροφορίες – Εγγραφές: education@nationalopera.gr, 2130885787.

Tagged in :

Άκης Λούκας Avatar