Ελάτε να περπατήσουμε στις…Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές

Άκης Λούκας Avatar

Ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις  με τίτλο «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» από το Υπουργείο πολιτισμού και ευτυχώς η περιοχή μας συμπεριλαμβάνεται. Δείτε όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις

Πέμπτη 26 Μαΐου 2016 & Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας, συμμετέχοντας στην επετειακή επικοινωνιακή δράση του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού με τίτλο «ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ» για το 2016, διοργανώνει για σχολικές ομάδες αρχαιολογικές περιηγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στα αρχαία και βυζαντινά μνημεία των Δήμων αρμοδιότητάς της και συγκεκριμένα:

ΔΗΜΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ
Σε συνεργασία με τον Δήμο Λαμιέων και τις Διευθύνσεις Α’/βάθμιας και Β’/βάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας.

Πέμπτη 26 Μαΐου 2016
ΛΑΜΙΑ Αίθουσα Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λαμιέων

• Ομιλία με θέμα «Κάστρα και οχυρώσεις. Τα πέτρινα μονοπάτια της πολιτιστικής μας κληρονομιάς» από την κ. Αθανασία Τσόκα, αρχαιολόγο.
Παρουσίαση κινουμένων σχεδίων με θέμα τα Βυζαντινά κάστρα της Στερεάς Ελλάδας από τον κ. Γεώργιο Σταυρόπουλο, υπεύθυνο σχολικών δραστηριοτήτων Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας και τέλος παρουσίαση δημοτικών τραγουδιών από το Μουσικό Σχολείο Λαμίας και το συγκρότημα ‘’ΔΙΑΒΑΤΑΡΗΔΕΣ’’.
Ώρα εκδήλωσης: 09.00 – 11.00 πμ.
Σημεία συνάντησης: Αίθουσα Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λαμιέων.

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

• ΥΠΑΤΗ
Εκπαιδευτικός περίπατος στο Μεσαιωνικό Κάστρο Υπάτης με αναφορά στην ιστορία του μνημείου, στα κριτήρια επιλογής θέσης, στα υλικά δομής, τους σκοπούς της ίδρυσής του, στο ιστορικό γίγνεσθαι της περιοχής, ως πυρήνας κοινωνικοπολιτικής οργάνωσης και φορέας ιστορικής μνήμης.
Ώρα εκδήλωσης: 09.00 – 11.00 πμ.
Σημεία συνάντησης: Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας στην Υπάτη.ΔΗΜΟΣ ΛΟΚΡΩΝ
Σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Λειβανατών

Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

• Αρχαιολογικός Χώρος Κύνου
Ξενάγηση μαθητών με θεματικό άξονα τη γνωριμία των μαθητών με την έννοια της ναυτοσύνης και της σημασίας της για τη ζωή του ανθρώπου, όπως καταδεικνύουν ο προϊστορικός παράκτιος οικισμός στη θέση Κύνος Λειβανατών και ο λιθόκτιστος φάρος της Αρκίτσας.
Ώρα εκδήλωσης: 08.00 – 14.00.
Σημείο συνάντησης: Αρχαιολογικός Χώρος Κύνου.

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

• Δράση εκπαιδευτικού προγράμματος, σχετικά με την κατασκευή πήλινων ομοιωμάτων πλοίων και σφραγισμάτων με πρότυπα εικόνες αντίστοιχων κινητών ευρημάτων της Μυκηναϊκής περιόδου που προέκυψαν από την ανασκαφή του οικισμού του Κύνου.
Ώρα εκδήλωσης: 08.00 – 14.00.
Σημείο συνάντησης: Δημοτικό Σχολείο Λειβανατών.

ΔΗΜΟΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ
Σε συνεργασία με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Εχιναίων

Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Παρουσίαση των πρόσφατων αρχαιολογικών ευρημάτων της αρχαίας πόλης του Εχίνου που προέκυψαν στο πλαίσιο κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ (2008-2015).
Ξενάγηση των μαθητών στη βιοτεχνική εγκατάσταση παραγωγής οίνου (4ος – 6ος αι. μ.Χ.) στον Αχινό Φθιώτιδας και τέλος παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Φτιάχνοντας Κρασί στον Αχινό».

Ώρα εκδήλωσης: 08:30 – 12.00.
Σημείο συνάντησης: 2ο Δημοτικό Σχολείο Εχιναίων.

160524-prasines-politistikes-diadromes-lamia

Άκης Λούκας Avatar

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *