START από το Γκαίτε: Ο Χρήστος με τους Οροθετικούς, η Νατάσσα «τραγουδά» με το σώμα της και ο Σωτήρης αποκτά «κοινόβιο» στη Καρδίτσα!

    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

    Το Ινστιτούτο Γκαίτε της Θεσσαλονίκης «τρέχει» από το 2015 το πρόγραμμα START – CreateCultural Change  και 30 νέοι (στα μυαλά και όχι απαραίτητα ηλικιακά)  εκπληρώνουν με ευκολότερο τρόπο τα όνειρά τους!!!

    Το πρόγραμμα υποτροφιών START στοχεύει στην ενδυνάμωση της νέας γενιάς διαχειριστών πολιτισμού μέσα από την υλοποίηση πολιτιστικών δράσεων στην Ελλάδα. Αφορά πτυχιούχους που επιδιώκουν να δραστηριοποιηθούν στον τομέα της Πολιτιστικής Διαχείρισης.

    Πάνω από 200 αιτήσεις από όλη την Ελλάδα συμπληρώθηκαν στην πλατφόρμα του Ινστιτούτου Goethe  πέρυσι και από αυτές τις προτάσεις (με καθαρά κοινωνικοπολιτιστικά κριτήρια) προχώρησαν στην πρώτη φάση οι 30 από αυτούς τους συμμετέχοντες, οι οποίοι ταξίδεψαν στη Γερμανία για να δουν πως εξελίσσονται εκεί παρόμοιες δράσεις!

    Η Νατάσσα από την Αθήνα, δημιουργώντας  ήχους ή πιο σωστά μουσική με  μόνο όργανο το σώμα της, «χόρεψε» με δεκάδες ηλικιωμένους Γερμανούς δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να «σπουδάσει» κανείς μουσική με μόνο όργανο το σώμα του!

    Ο Χρήστος δραστηριοποιείται σε ένα κέντρο υποστήριξης οροθετικών στη Θεσσαλονίκη, βοηθώντας τους να αντιμετωπίζουν τις «δύσκολες» ώρες με ζωγραφική, υποκριτική κ.ά

    Ο Σωτήρης ευελπιστεί το δικό του στέκι στη Καρδίτσα να εξελιχθεί σε «κοινόβιο». Ένας χώρος πολιτισμού και συναθροίσεων με πληθώρα δράσεων γύρω από τις τέχνες και όχι μόνο!

    Οι παραπάνω προτάσεις είναι μερικές από τις 15 που πέρασαν στη δεύτερη φάση του START. Eκτός των 10 χιλιάδων ευρώ που έλαβαν από το Ινστιτούτο Γκαίτε, κάθε μήνα επιπλέον 800 ευρώ  για κάθε συνεργάτη της ΜΚΟ για ακόμη έξι μήνες! Στη Τρίτη φάση θα συνεχίσουν μόνο τρεις προτάσεις – ιδέες που πια θα τις υιοθετήσει το Ιδρυμα Μποδοσάκη και το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση!

    Συναντήσαμε την υπεύθυνη προγράμματος κα Μαρία Λουίζα Λαοπόδη στη Καρδίτσα στα πλαίσια μιας προγραμματισμένης εκδήλωσης για το πρόγραμμα START. 

    Αν και εσείς έχετε κάποια παρόμοια ιδέα δεν έχετε παρά να δηλώσετε συμμετοχή στην πλατφόρμα που θα ενεργοποιηθεί  τον μήνα Μάρτιο!

    Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις επιμέρους φάσεις του προγράμματος και μια επισκόπηση των προγραμμάτων START είναι διαθέσιμα στον ιστότοπο www.startgreece.net
    Facebook: https://www.facebook.com/startgreece
    Instagram: https://www.instagram.com/start_greece/

    Δείτε φωτογραφίες από την ενημέρωση που έγινε στη Καρδίτσα

    Δημοσιογραφική επιμέλεια: Παπασταμούλος Γεώργιος

    Φωτογραφίες – κάμερα: Ακης Λούκας

    Το START είναι ένα πρόγραμμα υποτροφιών και ανάπτυξης δεξιοτήτων για ανερχόμενα στελέχη πολιτιστικής διαχείρισης στην Ελλάδα που υποστηρίζει δημιουργικά μυαλά να ξεκινήσουν πολιτιστικές πρωτοβουλίες στην περιοχή τους, επιδρώντας θετικά στις τοπικές κοινωνίες τους.

    Διευκολύνοντας την ανάπτυξη και την ανταλλαγή ιδεών στον κοινωνικοπολιτιστικό τομέα, το START στοχεύει στη δημιουργία προοπτικών για νέους επαγγελματίες στην Ελλάδα και στην προώθηση της κοινωνικής συνοχής στην Ευρώπη.

    Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις διαδοχικές φάσεις στη Γερμανία και την Ελλάδα, επιτρέποντας στους υποτρόφους του να αναπτύξουν μια καινοτόμο ιδέα έργου σε πολιτιστική πρωτοβουλία, αλλά και να αποκτήσουν τις επιχειρηματικές δεξιότητες που απαιτούνται για να εξελίξουν την πρωτοβουλία τους σε ένα βιώσιμο δημιουργικό εγχείρημα.

    To START είναι ένα πρόγραμμα του Robert Bosch Stiftung που υλοποιείται σε συνεργασία με το Goethe-Institut Thessaloniki και την Ομοσπονδιακή Ένωση Κοινωνικοπολιτιστικών Κέντρων, και υποστηρίζεται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και το  Ίδρυμα Μποδοσάκη.

    Δείτε περισσότερα στο Facebook/START – Create Cultural Change

    GOETHE-INSTITUT THESSALONIKI

    Βασ. ‘Ολγας 66
    546 42 Θεσσαλονίκη
    Ταχ. Διεύθυνση:
    P.O.B. 508 23
    540 14 Θεσσαλονίκη

    Τηλ. + 30 2310 889610
    Φαξ + 30 2310 831871
    info-thessaloniki@goethe.de