Αρχική Agenda ΛΑΜΙΑ: Εργαστήρι τσίρκο για παιδιά και σεμινάριο εκμάθησης ξυλοπόδαρων στη σχολή «Χορός...

ΛΑΜΙΑ: Εργαστήρι τσίρκο για παιδιά και σεμινάριο εκμάθησης ξυλοπόδαρων στη σχολή «Χορός Χώρος»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Δηλώστε συμμετοχή

 

Κυριακή 23 Απριλίου 2017 – Εργαστήρι τσίρκο για παιδιά, στη σχολή Χορός Χώρος

Ο κόσμος του τσίρκο σε ένα εργαστήρι φτιαγμένο για παιδιά σχολικής ηλικίας. Μια ξεχωριστή παιδαγωγική προσέγγιση μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και τα ζογκλερικά, που φέρνει τα παιδιά κοντά στη μαγεία του τσίρκο.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με ζογκλερικά, ισσοροπιστικά παιχνίδια και εναέρια ακροβατικά και να αναπτύξουν έτσι σημαντικά κομμάτια όπως, ο συντονισμός κινήσεων, η φυσική ενδυνάμωση, η αυτοσυγκέντρωση και φυσικά η άνοδος της αυτοεκτίμησης μέσα από την επιτυχία.

Με μουσικά και θεατρικά παιχνίδια θα γίνουμε ακροβάτες, σχοινοβάτες, κλόουν, θηριοδαμαστές και άγρια ζώα, μαθαίνοντας έτσι να εκφραζόμαστε δημιουργικά, να λειτουργούμε ως ομάδα και να εμπιστευόμαστε τους άλλους.

Στο τέλος του εργαστηρίου παρουσιάζουμε με τους καλλιτέχνες μια αληθινή παράσταση τσίρκο.

Διδασκαλία: Μαριάνθη Μότα (χορεύτρια, εμψυχώτρια ομάδων, εκπαιδεύτρια τσίρκο)

Η Μαριάνθη Μότα σπούδασε χορό και τσίρκο σε Γερμανία, Ολλανδία και Ελλάδα.
Διδάσκει χορό, αυτοσχεδιασμό και τσίρκο σε μικρά, πολύ μικρά αλλά και πολύ μεγάλα παιδιά.
Αγαπά την τέχνη του κλόουν και εφαρμόζει τεχνικές σε όλες τις ομάδες της.
Καθοδηγεί ομάδες εργαζομένων και εθελοντών στο πεδίο της κοινωνικής εργασίας οπου προσφερουν κοινωνική ψυχολογική υποστήριξη και δημιουργική απασχόληση σε πρόσφυγες, Ρομά, ΑμεΑ, παιδια του δρόμου κ.α.
Τα τελευταία χρόνια συντονίζει ευρωπαϊκά προγράμματα για καλλιτέχνες και εκπαιδευτές τσίρκο.
Θεωρεί την παιδαγωγική του τσίρκο και του χορού πολύτιμα εργαλεία για την ανάπτυξη προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων.

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 2231302013 και 6972220198

art1

Κυριακή 23 Απριλίου 2017 – Εισαγωγικό σεμινάριο εκμάθησης Ξυλοπόδαρων , στη σχολή Χορός Χώρος

Ακροβατούμε, εκφραζόμαστε, χορεύουμε στα Ξυλοπόδαρα με απόλυτη ασφάλεια»

Ένα εισαγωγικό σεμινάριο εκμάθησης ξυλοπόδαρων. Το σεμινάριο αυτό είναι το πρώτο μιας σειράς σεμιναρίων και μαθημάτων που θα αφορούν το θεατρικό χαρακτήρα του ξυλοπόδαρου για αρχάριους και προχωρημένους ακροβάτες.

Ο ξυλοπόδαρος, όπως όλοι οι χαρακτήρες που εμπλέκονται με τις τέχνες του τσίρκο, είναι μία ιδιαίτερη φιγούρα. Έναςκαλλιτέχνης, που μέσα από τη διογκωμένη σιλουέτα του έρχεται να προσφέρει κάτι πολύ παραπάνω από αρχικό ενθουσιασμό στο αντίκρισμα του.

Σε αυτό το σεμινάριο θα δουλέψουμε το τεχνικό κομμάτι της ακροβασίας στα ξυλοπόδαρα, οδηγώντας το ένα βήμα παραπέρα από το απλό περπάτημα. Θα μάθουμε αρχικά να ισορροπούμε στα ξυλοπόδαρα νικώντας τον πρώτο φόβο. Θα δουλέψουμε απλές ασκήσεις ακροβατικών με παρτενέρ πάνω στα ξυλοπόδαρα, καθώς επίσης θα κάνουμε τα πρώτα χορευτικά και θεατρικά μας βήματα και θα ισορροπίσουμε σαν ομάδα.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε αρχάριους -ακόμα και σε αυτούς που δεν έχουν ανέβει ποτέ σε ξυλοπόδαρα- αλλά και προχωρημένους που θέλουν να δοκιμάσουν κάτι καινούργιο.

Απαραίτητα για το σεμινάριο κλειστά αθλητικά παπούτσια, άνετα ρούχα και επιγονατίδες.

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 2231302013 και 6972220198

 

xoros-xwros-logo-259x300

Χορός Χώρος
Κολοκοτρώνη 11, Λαμία
Τηλ.22313 02013, 6972220198
Facebook/Χορός και Χώρος