Αρχική Agenda Λαμία: Νέο τμήμα yoga και σεμινάριο εναέριου ακροβατικού χορού, στη σχολή «Χορός...

Λαμία: Νέο τμήμα yoga και σεμινάριο εναέριου ακροβατικού χορού, στη σχολή «Χορός Χώρος»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Οι εγγραφές ξεκίνησαν. Δηλώστε συμμετοχή – Έναρξη κύκλου σεμιναρίου, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου.

Η σχολή «Χορός Χώρος» έχει μεταφερθεί σε ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : Κολοκοτρώνη 1

HATHA YOGA – H γιόγκα του ήλιου και της σελήνης

Σημασιολογία

Χάθα στα σανσκριτικά σημαίνει ”ένωση του ήλιου και της σελήνης” (καθότι ”χα” σημαίνει ήλιος και ”θα” ή ”τα” σημαίνει σελήνη). Η λέξη γιόγκα προέρχεται από τη ρίζα ”γιούγκ” και σημαίνει ”σύζευξη”, ”συνένωση”. Σημαίνει ένωση με την αμετάβλητη πραγματικότητα. Απελευθέρωση του μυαλού από τον διαχωρισμό ή δυαδισμό, τις ψευδαισθήσεις του χρόνου, του τόπου και του αιτιατού, ώστε να καταφέρουμε να δούμε την πραγματική μας φύση…

Η κοσμική ενέργεια που θεωρείται ότι βρίσκεται μέσα στον καθένα, η θεϊκή θηλυκή δύναμη, απεικονίζεται σαν ένα κουλουριασμένο φίδι στη βάση της σπονδυλική μας στήλης. Στόχος της χάθα είναι με μια σειρά από τεχνικές που συνδυάζουν στάσεις και αναπνευστικές ασκήσεις να καταφέρει ο ασκούμενος να αφυπνήσει αυτή τη δύναμη και να υψώσει αυτή την ενέργεια από τη βάση της σπονδυλικής στήλης στο κεφάλι του για να ενωθεί εκεί με την αντίστοιχη αρσενική αρχή.

Μέθοδος διδασκαλίας

Οι ασκήσεις για την επίτευξη αυτής της ένωσης είναι στάσεις του σώματος (asana) και αναπνοές.

Οι ασκήσεις αρχίζουν από τη σπονδυλική στήλη. Η όρθια σωστή στάση, ευθυτενής, με σωστή στάση του λαιμού και του κεφαλιού, είναι πρωταρχική και αντιπροσωπεύει τη βάση στην οποία χτίζονται τα υπόλοιπα. Οι “asana” βοηθούν στην ευλυγισία των μυών και των αρθρώσεων, τονώνουν τα εσωτερικά όργανα του σώματος και αυξάνουν την κυκλοφορία γενικά δίχως να κουράζουν. Εκτονώνουν την ένταση από το σώμα και απελευθερώνουν απεριόριστες ποσότητες ενέργειας.

Αμέσως μετά ακολουθεί ο έλεγχος της αναπνοής με τις τεχνικές “πραναγιάμα” που είναι αναπνευστικές τεχνικές που στοχεύουν στη σύλληψη της ‘πράνα’, της ζωτικής ενέργειας, από το κύριο όχημά της, τον αέρα. Αναζωογονούν σώμα και νου αφήνοντας φρέσκο αέρα να κυκλοφορήσει παντού και χαρίζουν διαύγεια, διανοητική δύναμη και αυτοσυγκέντρωση. Ο άμεσος στόχος των πραναγιάμα είναι να μειώσουν την αναπνοή σε έναν αβίαστο, ομαλό ρυθμό και γενικά να λειτουργήσουν αγχολητικά και να απομακρύνουν τοξίνες από τον οργανισμό.

Τέλος ο διαλογισμός της χάθα, που είναι η σωματική πλευρά της γιόγκα, είναι διαλογισμός που αφορά κυρίως τα τσάκρα. Τα τσάκρα είναι τα έξι νοητά ενεργειακά κέντρα του σώματος απ’ όπου περνά η ενέργεια (κουνταλίνι) προκειμένου να φτάσει από τη βάση της σπονδυλικής στο έβδομο τσάκρα στην κορυφή του κεφαλιού. Συνδυάζεται συχνά με τη χαλάρωση.

Διδασκαλία yoga :

Έλενα Ευαγγελούλου, κάτοχος διπλωμάτων Hatha Yoga:

1o Επίπεδο “Iafa College”, Αθήνα, Γ. Τρυφωνόπουλος, A

2ο Επίπεδο “Λωτός”, Αθήνα, Λίντα Καπετάνιου

3ο Επίπεδο “Centro Cultural del la India”, Valencia, Spain, Swami Omkaranada

Μαθήματα κάθε Δευτέρα & Τετάρτη, στη σχολή «Χορός Χώρος»

Δευτέρα: 7.00 μ.μ. – 8.30 μ.μ.

Τετάρτη : 3.30 μ.μ. – 5.30 μ.μ.

ΚΥΚΛΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ

Ο εναέριος ακροβατικός χορός έχει τις ρίζες του στο τσίρκο από όπου και αντλεί τις τεχνικές του, την πειθαρχία, το παιχνίδι και την αίσθηση ελευθερίας. Ο εξοπλισμός του εναέριου ακροβατικού χορού είναι αυτός ο οποίος διαφοροποιεί την μορφή της εναέριας κίνησης αλλά και το παραγόμενο θέαμα.
Στο σεμινάριο αυτό, επιλέγουμε το πανί ως μέσο επέκτασης της κίνησής μας και στον κατακόρυφο άξονα. Διευρύνοντας με αυτόν τον τρόπο τον κινησιολογικό μας καμβά σε όλες τις διαστάσεις του χώρου και αντιλαμβανόμενοι το σώμα μας ως ένα σχεδιαστικό μέσο, θα προσπαθήσουμε να επαναπροσδιορίσουμε τα όρια μεταξύ γυμναστικής, θεάματος και καλλιτεχνικής έκφρασης.
Στόχος του σεμιναρίου είναι ο συνδυασμός της ολοκληρωμένης εκγύμνασης του σώματος (ενδυνάμωση, ευλυγισία, αντοχή) με την εκφραστικότητα και τη μουσικότητα της κίνησης… και όλα αυτά στον αέρα!

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλα τα επίπεδα και σε άτομα χωρίς προηγούμενη εμπειρία.

1ο σεμινάριο :  Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 12:00

Διάρκεια σεμιναρίου: 3 ώρες

Διδασκαλία Σεμιναρίου:
Η Κατερίνα Πουλακίδα σπούδασε αρχιτεκτονική στην Πάτρα. Από το 2012 ξεκινάει η ενασχόληση της με τον εναέριο χορό με πανιά στην ομάδα τσίρκου “Χ-Saldibagos Circus” στην Πάτρα. Το 2014 παρακολούθησε μαθήματα εναέριων ακροβατικών και εδάφους στην Αθήνα από την ομάδα “Κι όμως Κινείται”. Κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων έχει παρακολουθήσει σεμινάρια εναέριων ακροβατικών, χορού και  acroyoga.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 22313 02013

Η σχολή «Χορός Χώρος» έχει μεταφερθεί σε ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Κολοκοτρώνη 11

xoros-xwros-logo-259x300

Χορός Χώρος
Κολοκοτρώνη 11, Λαμία
Τηλ.22313 02013, 6972220198
Facebook/Χορός και Χώρος