Αρχική Agenda Λαμία: «Ο Ηλίθιος», από τους Φίλους Κινηματογράφου,την Τρίτη 25 Οκτωβρίου στο Δημοτικό...

Λαμία: «Ο Ηλίθιος», από τους Φίλους Κινηματογράφου,την Τρίτη 25 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Δωρεάν κινηματογραφική προβολή της ταινίας του Γιούρι Μπίκοφ 

Οι Φίλοι Κινηματογράφου Λαμίας συνεχίζουν τις προβολές τους με την ταινία «Ο Ηλίθιος»(Durak πρωτότυπος τίτλος),την ιστορία ενός απόλυτα λογικού και σοβαρού ανθρώπου σ’ έναν παράλογο κόσμο, όπως λέει ο 34 χρονος σκηνοθέτης Γιούρι Μπίκοφ και σας προσκαλούν σε ένα ακόμα κινηματογραφικό ταξίδι,την Τρίτη 25-10-2016, ώρα 21.15 στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας . 

Είσοδος ελεύθερη

unnamed

Πώς η διαφθορά σκεπάζει τα πάντα σαν λασπωμένο χιόνι και ο ιδεαλισμός θάβεται στα ερείπια μιας γκρεμισμένης κοινωνίας, σε ένα δυνατό δράμα -σχεδόν θρίλερ- για την Ρωσία του σήμερα. Κι όχι μόνο.

ΥΠΟΘΕΣΗ :  Eνας υδραυλικός, ο αθώος και ιδεαλιστής Ντίμα αφιερώνει τον ελεύθερο χρόνο του μελετώντας για να γίνει μηχανικός. Eνα βράδυ πηγαίνοντας σε μια εργατική πολυκατοικία για μια διαρροή αντιλαμβάνεται ότι το πολυώροφο κτίριο όπου στοιβάζονται δεκάδες οικογένειες πρέπει να εκκενωθεί γιατί υπάρχει άμεσος κίνδυνος να καταρρεύσει. Τρέχει να ειδοποιήσει τη δήμαρχο και τις δημοτικές αρχές, όμως καταλαβαίνει ότι τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται. Ο Ντίμα περνάει όλη τη νύχτα κυνηγώντας τους διεφθαρμένους τοπικούς αξιωματούχους σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να σώσει εκείνους που η καλή κοινωνία έχει αποφασίσει να ξεχάσει.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟΥ – SOCHI FILM FESTIVAL 2014

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ -ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ  ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΕΟΤΗΤΑΣ -LES ARCS FILM FESTIVAL 2014

Ο Yuriy Bykov φτιάχνει μια δυνατή κοινωνική ταινία, με αιχμηρές πολιτικές αναφορές. Η ιστορία διαδραματίζεται σε μία μόνο νύχτα, και η αφήγηση της είναι έντονη και αγωνιώδης. Όμορφα σκηνοθετημένη και δυνατά ερμηνευμένη, η ταινία σε πολλά σημεία γίνεται παραπάνω επεξηγηματική, αποκτώντας έτσι μια τάση για διδακτισμό. Ευτυχώς όμως αυτό δεν καταφέρνει να την αποδυναμώσει ολοκληρωτικά. «Ο Ηλίθιος» είναι μια ταινία που όπως και το περσινό «Λεβιάθαν», αν και χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού της Ρωσίας , δεν έκανε καμία υποχώρηση σε ότι αφορά την πρόθεση της να απεικονίσει την κοινωνική κατάσταση της χώρας, παρόλο που ο αρμόδιος υπουργός δήλωσε οτι δεν θα ξαναχρηματοδοτήσει ταινίες που παρουσιάζουν αρνητική εικόνα για την Ρωσία. Βίκυ Παναγιωτοπούλου – artic.gr

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για την ταινία και τους συντελεστές στο site των Φίλων

unnamed-1

ΦΙΛΟΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΛΑΜΙΑΣ
Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο
Επίσημη ιστοσελίδα:filoicinelamias.wordpress.com