Αρχική Agenda H Λαμία «θυμάται» τον Οδυσσέα Ελύτη – Τετάρτη 1η Ιουνίου στο Θέατρο!

H Λαμία «θυμάται» τον Οδυσσέα Ελύτη – Τετάρτη 1η Ιουνίου στο Θέατρο!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Δήμος Λαμιέων, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λαμίας, το 16ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Λαμίας διοργανώνουν ένα αφιέρωμα στον ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, με αφορμή τη συμπλήρωση είκοσι χρόνων από τον θάνατό του.

Για τον ποιητή θα μιλήσει η Δρ. Ειρήνη Λουλακάκη, Σχολική Σύμβουλος Δημοτικής Εκπαίδευσης, με θέμα: «Η ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη και η Δημιουργικότητα στην Εκπαίδευση», η Ιουλίτα Ηλιοπούλου, ποιήτρια, με θέμα: «Η διαμόρφωση της ποιητικής ταυτότητας του Οδυσσέα Ελύτη».

Το 16ο Δημοτικό Σχολείο, με τη δασκάλα της Ε΄τάξης Αναστασία Κατόπη και την εκπαιδευτικό φυσικής αγωγής Αλεξάνδρα Καρμίρη σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς θεατρικής αγωγής Ευθυμία Σταυροθεοδώρου και εικαστικών Βασίλη Κοντογεώργο θα παρουσιάσει ένα θεατρικό δρώμενο βασισμένο στον ‘Ήλιο τον ηλιάτορα’ και η Χορωδία του Σχολείου, με τη Δ/νση του Μουσικού Νίκου Κακαβελάκη, θα τραγουδήσει μελοποιημένα ποιήματα. Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο συμμετέχει με εικαστικές δημιουργίες. Συντονίζει ο Νίκος Παπαγεωργίου, Δρ. Φιλολογίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016 στις 8 το βράδυ και η είσοδος είναι ελεύθερη.

ELYTHS_POSTER-694x1024