Πολιτισμός σημαίνει ΦΩΣ… ακόμα και στη Λαμία! Είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι!

    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

    Με αφορμή τις δύσκολες και περίεργες ώρες που κυλάνε γύρω μας σε όλα τα επίπεδα εντός και εκτός χώρας και την απογοήτευση που αρχίζει να επηρεάζει, με απρόβλεπτες προεκτάσεις, όλους μας, καλό θα ήταν να σταθούμε για άλλη μια φορά στην υποτιμημένη και παρεξηγημένη δύναμη και δυνατότητα του Πολιτισμού.

    Αυτή η υποτιμημένη και παρεξηγημένη δύναμη του Πολιτισμού, ειδικά στην πόλη μας το τελευταίο διάστημα, προκάλεσε τριγμούς και ρήγματα σε θεσμούς, σε ομάδες  και σε συνεργασίες που κρατούσαν χρόνια.

    Με μια ασήμαντη αφορμή, έπεσαν προσωπεία ατόμων που ουδεμία σχέση έχουν με τις αξίες και την ουσία του Πολιτισμού, άτομα που αυτοανακηρύχθηκαν καλλιτέχνες και προστάτες του Πολιτισμού και απαιτούν από όλους μας να τους αντιμετωπίζουμε ως καλλιτέχνες.

    Οι καλλιτέχνες, οι πραγματικοί καλλιτέχνες και οι άνθρωποι που υπηρετούν τον Πολιτισμό αντιπροσωπεύουν το Φως, όχι το Σκοτάδι.Αυτοί τουναντίον αντιπροσωπεύουν το μαύρο το Έρεβος και προσβάλουν βάναυσα με τις ιδέες τους, τις πράξεις τους, τις δηλώσεις τους, τις απειλές τους και  με το ίδιο το έργο και τη στάση τους αυτό που ονομάζει η ιστορία Πολιτισμό.

    Πολιτισμός σημαίνει αποδοχή, αποδοχή όλων, Ανεξαιρέτως, σημαίνει κατανόηση, σημαίνει θάρρος, σημαίνει εξέλιξη, πρόοδο, δημιουργία, ο Πολιτισμός προϋποθέτει Ευγένεια, ευγένεια στους τρόπους και στην ομιλία αλλά πρωτίστως Ευγένεια ψυχής.

    Τις τελευταίες ημέρες διαπιστώσαμε με τρομερή απογοήτευση ότι άτομα που εδώ και χρόνια μας βομβάρδιζαν με δηλώσεις τους  ως υπηρετούντες τον Πολιτισμό ουδεμία σχέση είχαν με τα παραπάνω χαρακτηριστικά που προσδιορίζουν μια κοινωνία ως πολιτισμένη, ένα άτομο ως πολιτισμένο αλλά στερούνται όλων των παραπάνω και κατατάσσονται αυτόματα στη σκοτεινή πλευρά της ζωής.

    Αυτοί οι άνθρωποι προσπαθούν εδώ και χρόνια γλειωδώς και έρποντας να απομυζήσουν οφέλη και χρήματα από αυτό που καλούμε Πολιτισμό. Προσπαθούν να παρεισφρήσουν σε θεσμούς και σε ομάδες που έχουν άμεση σχέση με τη διαχείριση του Πολιτισμού.

    Ας το βάλουν μια και καλή στο μυαλό τους. Όσοι ασχολούνται με τον Πολιτισμό για να αποκομίσουν οικονομικά οφέλη ας αλλάξουν πορεία.Τον Πολιτισμό τον υπηρετούμε και τον επιδοτούμε.  Όσοι ασχολούνται με τον Πολιτισμό για να ανέλθουν σε αξιώματα, να γίνουν διευθυντάδες και προϊστάμενοι ας το πάρουν αλλιώς.

    Αυτά που συνέβαιναν εδώ και δεκαετίες έχουν λάβει Τέλος.

    Η εποχή και η κοινωνία τα ξερνάει τέτοια αποστήματα γιατί απλούστατα ο Πολιτισμός είναι αυτοιάσιμος οργανισμός. Ακόμα κι αν αναπτυχθούν καρκινώματα με τον καιρό εξαφανίζονται.

    Ο Πολιτισμός έχει τη δύναμη και ευτυχώς έχει και ανθρώπους που τον υπηρετούν για να μην επιτρέπουν εν έτει 2015 να επηρεάζεται  από  σκοταδιστικά, ρατσιστικά και οπισθοδρομικά Μηνύματα.