Αρχική Μουσική Νέα Πέθανε ο Tζέιμς Κότακ, πρώην ντράμερ των Scorpions

Πέθανε ο Tζέιμς Κότακ, πρώην ντράμερ των Scorpions

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε ηλικία 61 ετών έφυγε από τη ζωή ο πρώην ντράμερ των Scorpions και των Kingdom Come, James Kottak. Το “αντίο” του θρυλικού συγκροτήματος.
Θλίψη στον κόσμο της ροκ μουσικής από την είδηση του θανάτου του James Kottak, του πρώην ντράμερ των Scorpions και των Kingdom Come, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 61 ετών στο Louisville του Kentucky.

 

Τα αίτια του θανάτου του είναι προς το παρόν άγνωστα.

Ο Kottak υπήρξε ντράμερ του γερμανικού ροκ συγκροτήματος Scorpions, από το 1996 έως το 2016, και ήταν το μακροβιότερο μέλος του συγκροτήματος.

Απολύθηκε από το συγκρότημα λόγω των προβλήμάτων του με τον αλκοολισμό τον Σεπτέμβριο του 2016 και αντικαταστάθηκε από το πρώην μέλος των Motorhead, Mikkey Dee.

James Kottak, Matthias Jabs, Klaus Meine, Rudolf Schenker, Pawel Maciwoda

Scorpions JUAN KARITA/AP PHOTO

Ο Kottak ήταν επίσης αρχικό μέλος των Kingdom Come, υπηρετώντας ως ντράμερ τους από το 1987 έως το 1989 και ξανά από το 2018 έως το θάνατό του.

Έπαιζε επίσης στο δικό του συγκρότημα Kottak, παλαιότερα γνωστό ως KrunK και είχε υπάρξει ντράμερ στα συγκροτήματα Montrose, Warrant, Dio, McAuley Schenker Group και Buster Brown.

Ο Kottak ήταν παντρεμένος με τη μικρότερη αδελφή του Tommy Lee, την 59χρονη Athena Bass, από το 1996 έως το 2010 και μαζί απέκτησαν έναν γιο, τον Matthew, σήμερα 27 ετών, για τον οποίο είχαν εμπλακεί σε μάχη για την κηδεμονία του το 2012.

Η Athena είναι επίσης μητέρα της Tobi, 33 ετών, και του γιου Miles, 31 ετών, από προηγούμενες σχέσεις.

Το “αντίο” των Scorpions

Με αναρτήσεις τους στα social media οι Scorpions αποχαιρέτησαν τον Kottak κάνοντας λόγο για έναν υπέροχο άνθρωπο, σπουδαίο μουσικό και αγαπητό οικογενειάρχη.

Πολύ θλιβερά νέα… ο αγαπημένος μας φίλος και ντράμερ για 20 χρόνια James Kottak έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών… ο James ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος, ένας σπουδαίος μουσικός και αγαπητός οικογενειάρχης… ήταν ο ‘αδελφός μας από άλλη μητέρα’ και θα μας λείψει πραγματικά . … Rock’n Roll Forever RIP James

Klaus , Rudolf , Matthias , Pawel και Mikkey“.