Αρχική Μουσική MTV Video Music Awards 2023: Σάρωσε η Taylor Swift με 9 βραβεία

MTV Video Music Awards 2023: Σάρωσε η Taylor Swift με 9 βραβεία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα 40ά MTV VMAs ήταν υπόθεση της Taylor Swift, η οποία έχοντας αποσπάσει τις περισσότερες υποψηφιότητες -συνολικά 11- έφυγε με εννέα βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του Καλλιτέχνη της Χρονιάς, σε μια κατηγορία που για πρώτη φορά στην ιστορία των VMAs είχε αποκλειστικά γυναίκες υποψήφιες. Αυτό σημαίνει ότι τη χωρίζει μόλις ένα βραβείο από το ρεκόρ που κατέχει ο Πίτερ Γκάμπριελ ο οποίος κέρδισε 10 βραβεία σε μία βραδιά, στα MTV VMAs του 1987.

Στην περσινή διοργάνωση, η Taylor Swift ανακοίνωσε το άλμπουμ της Midnights και ήταν αυτό το άλμπουμ που την έστειλε ακόμη μία φορά στην κορυφή, καθώς μεταξύ άλλων απέσπασε το βραβείο για το Βίντεο της Χρονιάς.

Η ηλικίας 33 ετών Αμερικανίδα τραγουδοποιός, τραγουδίστρια, μουσικός παραγωγός, σκηνοθέτης και επιπλέον, ηθοποιός και επιχειρηματίας, είναι η πρώτη καλλιτέχνις που κερδίζει το Βραβείο για το Βίντεο της Χρονιάς δύο συνεχόμενες χρονιές, εφέτος για την Νο 1 επιτυχία της «Anti-Hero».

Άλλωστε, η βραδιά άνοιξε και έκλεισε με τη Swift να παραλαμβάνει βραβεία, πρώτα από τους ’N Sync -Justin Timberlake, JC Chasez, Joey Fatone, Lance Bass και Chris Kirkpatrick- που της απένειμαν το best pop video award, σε ένα απρόσμενο reunion (το πρώτο μετά από μία δεκαετία) που το κοινό στο Prudential Center του Νιου Τζέρσεϊ υποδέχτηκε με ένα θερμό standing ovation.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο video of the year για το "Anti-Hero" στα MTV Video Music Awards, 12 Σεπτεμβρίου 2023. (Photo by Charles Sykes/Invision/AP)
Παραλαμβάνοντας το βραβείο video of the year για το “Anti-Hero” στα MTV Video Music Awards, 12 Σεπτεμβρίου 2023. (Photo by Charles Sykes/Invision/AP)
VIA ASSOCIATED PRESS

Το διάρκειας τεσσάρων ωρών σόου με οικοδέσποινα την Nicki Minaj, άνοιξαν ο Lil Wayne και η Olivia Rodrigo με τις back-to-back εμφανίσεις τους, ενώ η Cardi B και η Megan Thee Stallion ξεσήκωσαν το πλήθος με το νέο τους σινγκλ «Bongos».

Η Ice Spice κέρδισε το βραβείο καλύτερου νέου καλλιτέχνη. Η Karol G που μοιράστηκε με τη Σακίρα το βραβείο για την Καλύτερη Συνεργασία της Χρονιάς, έδωσε, σύμφωνα με το Variety, «την πιο συναρπαστική οπτικά performance της βραδιάς».

Η Σακίρα ελαβε και δεύτερο βραβείο, το Video Vanguard Award -η πρώτη καλλιτέχνης από την Νότια Αμερική που κερδίζει το εν λόγω βραβείο- ενώ το κοινό μετά από ένα δεκάλεπτο medley με τις μεγαλύτερες επιτυχίες της που ερμήνευσε επί σκηνής, την αποθέωσε.