Αρχική Κινηματογράφος Απόβαση Λάνθιμου στη Βενετία με το «poor things» και το «παγωμένο γαλάζιο...

Απόβαση Λάνθιμου στη Βενετία με το «poor things» και το «παγωμένο γαλάζιο βλέμμα» της Εμα Στόουν

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Ο Γιώργος Λάνθιμος γίνεται πιο σουρεάλ από ποτέ», γράφει ο «Guardian» για το «Poor things» του Ελληνα σκηνοθέτη που κάνει παγκόσμια πρεμιέρα αύριο Παρασκευή στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Αν και η άφιξη στο φεστιβάλ των αστέρων του Χόλιγουντ θα είναι μετρημένη φέτος, καθώς η απεργία των ηθοποιών συνεχίζεται, η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου είναι από τις πιο αναμενόμενες στη Βενετία.

Ο Λάνθιμος παρουσιάζει για τρίτη φορά στο συγκεκριμένο φεστιβάλ ταινία του, με τις δύο προηγούμενες να έχουν αποσπάσει βραβεία (καλύτερο σενάριο για τις «Αλπεις» το 2011 και καλύτερη γυναικεία ερμηνεία για την Ολίβια Κόλμαν και το Μεγάλο Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής το 2018 για την «Ευνοούμενη»).

Λίγες ώρες πριν την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας «Poor Things» του Ελληνα δημιουργού Γιώργου Λάνθιμου στο 80ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας δόθηκε στην δημοσιότητα μία νέα αφίσα.

Διακρίνεται η πρωταγωνίστρια Έμα Στόουν ντυμένη με ένα εντυπωσιακό γαλάζιο φόρεμα. Η ταινία είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα του Σκοτσέζου Άλισντερ Γκρέι(Alistair Gray) που κυκλοφόρησε το 1992 και σε διασκευή του θεατρικού συγγραφέα Τόνι Μακναμάρα (Tony McNamara). Συμπρωταγωνιστεί με τον Γουίλεμ Νταφόε (Willem Dafoe) και τον Μαρκ Ράφαλο (Mark Ruffalo) οι οποίοι μεταξύ άλλων μοιράζονται μαζί της την νέα αφίσα.

Οπως αναφέρει η Daily Mail το «παγωμένο» γαλάζιο βλέμμα της προς τον θεατή, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα σκούρα μέχρι τον ώμο μαλλιά της.

Την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου ακολουθεί η παγκόσμια πρεμιέρα της νέας ταινίας του Ζαχαρία Μαυροειδή «Το καλοκαίρι της Κάρμεν» στο παράλληλο τμήμα του Φεστιβάλ «Giornate Degli Autori». Μετά τον «Ξεναγό» και τον «Απόστρατο», ο Ζαχαρίας Μαυροειδής επιστρέφει με την ιστορία μιας φιλίας μεταξύ δύο γκέι αντρών, με την Κάρμεν, ένα ημαίαιμο αδέσποτο σκυλάκι, να αλλάζει χέρια κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Πρωταγωνιστούν οι Γιώργος Τσιαντούλας και Ανδρέας Λαμπρόπουλος.

 

Η φετινή διοργάνωση στη Βενετία περιλαμβάνει επίσης τις μεγάλες πρεμιέρες των ταινιών της Σοφία Κόπολα («Priscilla»), του Μπράντλεϊ Κούπερ («Maestro»), του Μπερτράν Μπονελό («The Beast») με τη Λεά Σεντού, του Ντέιβιντ Φίντσερ («The killer») με τον Μάικλ Φασμπίντερ, του Μάικλ Φράνκο («Memory») με την Τζέσικα Τσαστέιν, του Ματέο Γκαρόνε («Io Capitano»), του Ριουσούκε Χαμαγκούτσι («Evil does not exist»), του Μάικλ Μαν («Ferrari») με τον Ανταμ Ντράιβερ και την Πενέλοπε Κρουζ κ.ά.

Σε ειδικές προβολές θα κάνουν πρεμιέρα οι ταινίες του Γούντι Αλεν («Γυρίσματα της τύχης») και του Ρομάν Πολάνσκι («Palace»). Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται στις 9 Σεπτεμβρίου και πρόεδρος της κριτικής επιτροπής είναι ο σκηνοθέτης Ντάμιεν Σαζέλ.