Αρχική Μουσική Γούντι Άλεν: Ο ζωντανός θρύλος του Μανχάταν και της Νέας Υόρκης έρχεται...

Γούντι Άλεν: Ο ζωντανός θρύλος του Μανχάταν και της Νέας Υόρκης έρχεται στο Ηρώδειο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο ζωντανός θρύλος του Μανχάταν και της Νέας Υόρκης, ο μυθικός Γούντι Άλεν(Woody Allen), στην τελευταία του περιοδεία στην Ευρώπη έρχεται, το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, στο Ηρώδειο, για μια μοναδική συναυλία με την οποία αποχαιρετά το ελληνικό κοινό που τόσο τον λάτρεψε. Ο μεγάλος σκηνοθέτης, ηθοποιός, συγγραφέας και μουσικός σ’ αυτή την τελευταία περιοδεία της καριέρας του θα συνοδεύεται από τη διάσημη «New Orleans Jazz Band» με Μαέστρο τον Conal Fowkes.

Η New Orleans Jazz Band είναι οι Κόναλ Φόουλκς (Conal Fowkes) στο πιάνο, ο Σάιμον Γουέτενχολ (Simon Wettenhall) στην τρομπέτα, ο Τζέρι Ζίγκμοντ (Jerry Zigmont) στο τρομπόνι, ο Κέβιν Ντορν (Kevin Dorn) στη ντραμς, ο Μπράιαν Ναλέπκα (Brian Nalepka) στο μπάσο και στο μπάντζο ο Τζος Νταν (Josh Dunn).

 

Μια κλασσική και φημισμένη Jazz μπάντα λοιπόν που θα συνοδεύσει τον Γούντι Άλεν και το κλαρινέτο του στην σκηνή του Ηρωδείου. Εκεί, ο Γούντι Άλεν μας συστήνεται για τελευταία φορά με την άλλη του ιδιότητα, αυτή του μουσικού σολίστα. Παίζοντάς μας αυθεντική classic jazz της Νέας Ορλεάνης, γλυκιά και νοσταλγική, χαρούμενη και θλιμμένη συνάμα, όπως ακριβώς και οι ταινίες του.

 

Μόνον που ακόμη και αν δεν το ήθελε αυτό ο ίδιος, στις αποσκευές του εκτός από το κλαρινέτο του, ταξιδεύει μαζί του και η αύρα ενός ζωντανού θρύλου, του μοναδικού Αμερικανού ίσως που κατάφερε να είναι ταυτόχρονα ο απόλυτος super star από τη μια και ένας σύγχρονος φιλόσοφος από την άλλη, ένας ζωντανός θρύλος του Μανχάταν για όσους επισκέπτονται την Νέα Υόρκη και σχηματίζουν ουρές έξω από το Carlyle Club στη Madison Avenue για να τον δουν και να τον ακούσουν από κοντά.

Σκηνοθέτης, σεναριογράφος, συγγραφέας, ηθοποιός και μουσικός, ο Allan Stewart Konisberg (Woody Allen) γεννήθηκε την 1η Δεκεμβρίου 1935, στο Brooklyn της Νέας Υόρκης από τον Martin και τη Nettie Konisberg. Ο πατέρας άλλαζε συχνά δουλειές: σερβιτόρος, οδηγός φορτηγού, φούρναρης, ταξιτζής, μια εποχή ήταν αναμεμειγμένος με το οργανωμένο έγκλημα. Η μητέρα του δούλευε σε ανθοπωλείο ενώ ο Woody είχε και μια μικρότερη αδερφή την Letty.

 

O Γούντι άρχισε από πολύ μικρός να ασχολείται με τις ταινίες. Πήγαινε πολύ συχνά στον κινηματογράφο και στο θέατρο, κυρίως τα καλοκαίρια που δεν είχε σχολείο. Προτού καλά καλά μάθει να διαβάζει, το μόνο που ήθελε να κάνει ήταν να γράφει ιστορίες. Δεν είχε κλείσει ακόμα τα δέκα και του μπήκε η ιδέα να φτιάξει μια ταινία… αλλά βέβαια για την ώρα ήταν απλώς μια σκέψη. Το μόνο θέμα που τον ενδιέφερε στο σχολείο ήταν η έκθεση. Στην εφηβεία του άρχισε να ενδιαφέρεται για τους σκηνοθέτες και τον ρόλο τους στη δημιουργία μιας ταινίας. Ενδιαφερόταν να μάθει περισσότερο για ξένους σκηνοθέτες και ξένες ταινίες, αλλά και για την ιστορία του σινεμά.

 

Στα δεκαπέντε άλλαξε το όνομα του σε Γούντι Άλεν και στα δεκαέξι (ήταν μαθητής ακόμα) τον πήρανε για να γράψει «αστείους διαλόγους» για το ραδιόφωνο και για τηλεοπτικές εκπομπές. Από το 1961 έως το 1964 δούλευε σαν κωμικός σ’ ένα cabaret γράφοντας ο ίδιος τις αστείες ιστορίες που παρουσίαζε στους θαμώνες. Εκεί τον πρόσεξε ένας παραγωγός και του πρότεινε να γράψει ένα σενάριο με τον όρο πως αν του άρεσε θα γυριζόταν ταινία. Έτσι το 1965, ο Γούντι Άλεν γράφει το πρώτο του σενάριο (What’s New Pussycat), στο οποίο έπαιξε κιόλας πρωταγωνιστικό ρόλο. Οι παραγωγοί όμως το τροποποίησαν αρκετά, γεγονός που στεναχώρησε τον Γούντι Άλεν. Μετά απ’ αυτό ορκίστηκε ότι δε θα ξαναγράψει ταινία αν δεν τη σκηνοθετήσει ο ίδιος.

 

 

 

 

Ο Woody είναι αναμφίβολα ένας από τους πιο διάσημους και καταξιωμένους πρωταγωνιστές στη βιομηχανία το θεάματος. Σε πάνω από πενήντα χρόνια καριέρας έχει γράψει τρία θεατρικά έργα και έχει εμφανιστεί σε πολλά δικά του τηλεοπτικά προγράμματα. Έχει πάνω από πενήντα ταινίες στο ενεργητικό του, οι οποίες ακροβατούν μεταξύ του δράματος και της κωμωδίας. Πάντοτε είναι καυστικές, διασκεδαστικές, ειλικρινείς και περιλαμβάνουν θέματα όπως η θρησκεία και το σεξ. Το ρομαντικό στοιχείο δε λείπει, ενώ θίγονται συχνά οι φόβοι και τα άγχη του σύγχρονου νευρώδη ανθρώπου. Άλλωστε τέτοιου είδους άνθρωπος είναι και ο ίδιος.

 

Παίζει κλαρινέτο από μικρός και από το 1997 πραγματοποιεί συναυλίες με την New Orleans Jazz Band της Νέα Υόρκης. Το 2023, θα πραγματοποιήσει την τελευταία παγκόσμια περιοδεία του σαν μουσικός.