Ο μύθος των Queen μέσα από φωτογραφίες του Πίτερ Χινς σε έκθεση στο Τορίνο

    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

    Σημαντικές φωτογραφίες και η ιστορία της μουσικής του θρυλικού βρετανικού συγκροτήματος της ροκ, των Queen αναδεικνύονται σε έκθεση στο Τορίνο μέσα από τη ματιά του ανθρώπου που τους συνόδευε στις περιοδείες τους.

    Η έκθεση «Queen Experience – Peter Hince» με φωτογραφίες του Πίτερ Χινς, φωτογράφου και υπεύθυνου περιοδειών του συγκροτήματος και συλλογή αναμνηστικών του Νικολό Κιμέντι, ενός από τους σημαντικότερους Ευρωπαίους συλλέκτες στοιχείων του σύμπαντος των Queen, προσφέρει προνομιακή πρόσβαση στην ανθρώπινη και επαγγελματική διαδρομή της μπάντας και του χαρισματικού αρχηγού της, Φρέντι Μέρκιουρι.

    Περίπου 60 φωτογραφίες του Λονδρέζου φωτογράφου, μερικές από τις οποίες εκτίθενται σε διεθνείς εκθέσεις και περισσότερα από 100 αντικείμενα, δίσκοι, αφίσες, μουσικά όργανα, ρούχα και αξεσουάρ, καθώς και σπάνια αναμνηστικά που ανήκαν στα μέλη της μπάντας φωτίζουν σημαντικές στιγμές της πορείας των Queen.

    Ο Ratty -όπως ήταν το παρατσούκλι του Πίτερ Χινς- είχε την τύχη να συνεργαστεί με ένα από τα πιο διάσημα γκρουπ των δεκαετιών του 1970 και του 1980 και μπόρεσε να είναι κοντά, τόσο επαγγελματικά όσο και ιδιωτικά, στους σημαντικότερους σταθμούς της ιστορίας των Queen καταφέρνοντας να σταματήσει τον χρόνο και να διατηρηθούν αιώνιες οι αξιομνημόνευτες λήψεις του, αναφέρει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

    Η συνεργασία μεταξύ Πίτερ Χινς και Queen ξεκίνησε το 1975, όταν το συγκρότημα ετοιμαζόταν να ηχογραφήσει το «A Night at the Opera». O Πίτερ Χινς ήταν υπεύθυνος για τα μουσικά όργανα και τους ελέγχους του ήχου, ο οποίος έπρεπε να διασφαλίσει ότι η απόδοση του συγκροτήματος στη σκηνή θα είναι σύμφωνα με το σενάριο. Σύντομα κέρδισε την εμπιστοσύνη του Φρέντι, του Μπράιαν, του Τζον και του Ρότζερ. Ο Πίτερ Χινς άρχισε να φωτογραφίζει τους Queen ξεκινώντας το 1976, οπότε το συγκρότημα είχε φτάσει στο απόγειο της παγκόσμιας δόξας και συνέχισε μέχρι το 1986 με μία παρένθεση των δύο τελευταίων χρόνων κατά την οποία φωτογράφιζε μόνο τον Φρέντι Μέρκιουρι.

    Λόγω της στενής προσωπικής σχέσης μεταξύ του Χινς και του Μέρκιουρι, η έκθεση που έχουν επιμεληθεί η Ono Arte σε συνεργασία με τη Blu&Blu Network, επικεντρώνεται ιδιαίτερα στον αρχηγό του συγκροτήματος, Φρέντι Μέρκιουρι.

    Οι επισκέπτες της έκθεσης που εγκαινιάστηκε στο Κρατικό Αρχείο του Τορίνο στις 6 Απριλίου και θα διαρκέσει έως τις 16 Ιουλίου 2023 θα έχουν επίσης πρόσβαση σε αίθουσα βίντεο όπου θα προβάλλονται κλιπ από τις μεγάλες διεθνείς συναυλίες των Queen.