Αρχική Μουσική Οι Dry Cleaning έρχονται στην Αθήνα

Οι Dry Cleaning έρχονται στην Αθήνα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το βρετανικό τρίο θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην ελληνική πρωτεύουσα την Πέμπτη 1 Ιουνίου στο Gagarin 205.

Το ευρύ κοινό γνώρισε τους Dry Cleaning το 2021, οπότε και κυκλοφόρησε το ντεμπούτο τους «New Long Leg» που με το ράθυμο spoken word της frontwoman τους Φλόρεντς Σο εκτιμήθηκε δεόντως από εναλλακτικό Τύπο και κοινό.

Δεν άργησε να έρθει και ένας δεύτερος δίσκος στην 4AD, το περσινό «Stumpwork»,τον οποίο το τρίο από το Νότιο Λονδίνο είχε ήδη ξεκινήσει να δουλεύει πριν την κυκλοφορία του ντεμπούτο άλμπουμ του. Αυτή τη φορά, οι Dry Cleaning συνεργάστηκαν με τον εμβληματικό παραγωγό Τζον Πάρις (PJ Harvey, Eels, Tracy Chapman, Giant Sand, κ.α.). Μόνο που σε αυτό το άλμπουμ είχαν στη διάθεσή τους περισσότερες από τις δύο εβδομάδες που τους πήρε για να ηχογραφήσουν το προηγούμενο άλμπουμ τους. Το εύρος των μουσικών επιρροών τους στο «Stumpwork» είναι ιλιγγιώδες και αποτελεί και μια επίπληξη σε όσους μπορεί να χαρακτηρίζουν τους Dry Cleaning ως ένα post punk συγκρότημα.

 

Πριν λίγες μέρες οι Dry Cleaning κυκλοφόρησαν κι ένα νέο ep με τίτλο «Swampy»,ενώ προ των πυλών έχουν και μία παγκόσμια περιοδεία η οποία θα τους φέρει και στα μέρη μας.

Συγκεκριμένα, οι Dry Cleaning θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στην Αθήνα και το Gagarin 205 την Πέμπτη 1 Ιουνίου. Μπορείτε να αρχίσετε να μετράτε αντίστροφα.