Αρχική Μουσική Ανακοίνωση των Bauhaus για τη διακοπή της συναυλίας στο Release

Ανακοίνωση των Bauhaus για τη διακοπή της συναυλίας στο Release

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Πικρή γεύση άφησε στους χιλιάδες φίλους της μουσικής η πρώτη ημέρα του αγαπημένου φεστιβάλ, καθώς ο Peter Murphy αποχώρησε εκνευρισμένος από τη σκηνή, ενώ η διακοπή της συναυλίας άνοιξε μεγάλη συζήτηση στα social media.

πηγή efsyn.gr

Οι Bauhaus, με εκτενή ανακοίνωσή τους στα κοινωνικά τους δίκτυα, ζητούν συγγνώμη από το κοινό που βρέθηκε στη συναυλία και κάνουν λόγο για τεχνικά προβλήματα που δεν κατέστη δυνατό να ξεπεραστούν

Στην ανάρτηση του σχήματος υπάρχει εκτενής τοποθέτηση του ηχολήπτη τους Κρις Ρόλεϊ, ο οποίος αναφέρει:

Αυτά τα προβλήματα που είχαμε κατά τη διάρκεια του σόου, με βάση την εμπειρία μου, δεν μπορούσαμε να τα περιμένουμε. Κάθε κανάλι ασύρματου δικτύου που μας είχε προσφερθεί άρχισε να δημιουργεί προβλήματα από την έναρξη του σετ. Πρώτα αντιμετώπισε πρόβλημα το ασύρματο σύστημα της κιθάρας. Το φτιάξαμε εύκολα, αλλάξαμε το καλώδιο. Τέσσερα ασύρματα συστήματα στα πρώτα πέντε τραγούδια. Δεν μου έχουν τύχει τέτοια προβλήματα σε όλα αυτά τα χρόνια. Λειτουργούσαν όλα, όμως δεν έδιναν καλό σήμα. Οι περισσότεροι πιθανόν να μην μπορούσαν να καταλάβουν ότι είχαμε αυτά τα προβλήματα γιατί τα περισσότερα τα κάλυψα μέσα στο mix του FOH. Αλλά όλα τα ασύρματα In Ear μόνιτορ κατέρρευσαν και δημιούργησαν προβλήματα στη μπάντα που δεν μπορούσαν να ακούσουν τους εαυτούς τους επί σκηνής.

Τσεκάραμε τα συστήματα πολλές φορές το διήμερο που ήμασταν εκεί. Κάτι πολύ περίεργο έγινε με το ασύρματο δίκτυο. Θα ήθελα να καταλάβω τι έγινε, αλλά νομίζω ότι έχει συμβεί ξανά στην Αθήνα; Κάποιο τοπικό πρόβλημα εξαιτίας παρεμβολών;

Θα μπορούσε να είναι και πρόβλημα ισχύος, αλλά δεν είχα τη δυνατότητα να τα ελέγξω κατά τη διάρκεια του σόου. Ίσως οι προηγούμενες μπάντες άφησαν τους πομπούς τους ανοιχτούς; Αυτό θα δημιουργούσε ένα πρόβλημα, αλλά δεν θα ήταν η κύρια αιτία.

Θα προσπαθήσω να το μελετήσω τις επόμενες ημέρες και ίσως να έχω περισσότερες απαντήσεις γιατί συνέβη αυτό. Αλλά προς το παρόν μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι ήταν μια καταστροφική αποτυχία στο ασύρματο δίκτυο που έκανε αδύνατη την επιδιόρθωση εξαιτίας της πολυπλοκότητας των προβλημάτων.

πηγή efsyn.gr