Αρχική Μουσική Έξι νεαροί μουσικοί του El Sistema Greece εκπροσωπούν την Ελλάδα σε συναυλία...

Έξι νεαροί μουσικοί του El Sistema Greece εκπροσωπούν την Ελλάδα σε συναυλία στη Φιλαρμονική του Παρισιού

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
photo: El sistema Greece

 

Έξι ταλαντούχοι νεαροί μουσικοί, μαθητές του εκπαιδευτικού μουσικού προγράμματος El Sistema Greece και μέλη της ορχήστρας νέων El Sistema Greece θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στη μεγάλη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Σάββατο 26 Φεβρουαρίου, στις 9 μ.μ., στην Φιλαρμονική του Παρισιού.

Εκατόν είκοσι νέοι από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώνονται σε μια νέα ορχήστρα, που θα πραγματοποιήσει μία και μοναδική συναυλία. Ανάμεσα σε αυτούς επιλέχθηκαν και οι μουσικοί του El Sistema Greece Νεφέλη Δημάκη, Ειρήνη Παπαβασιλείου, Ιωάννης Πασσάς, Φίλιππος Σπαταλάς, Θεοφάνης Χέλμης και Αλέσιο Χύκα.

Κάθε κράτος-μέλος εκπροσωπείται από δύο έως έξι μουσικούς, που έχοντας μελετήσει το πρόγραμμα της συναυλίας στις χώρες τους, ακολουθούν τώρα ένα εντατικό πρόγραμμα καθημερινών προβών στο Παρίσι με μέντορες σημαντικούς επαγγελματίες μουσικούς από όλη την Ευρώπη και επικεφαλής τους δύο διεθνώς καταξιωμένους μαέστρους της συναυλίας, την Corinna Niemeyer και τον Aurélien Azan Zielinski.

Στο ρεπερτόριο της συναυλίας περιλαμβάνονται συμφωνικά έργα που καλύπτουν πλήθος γεωγραφικών περιοχών και μουσικών περιόδων της Ευρώπης, ανάμεσα στα οποία και το έργο «Freedom, She Yells!» που συνέθεσε ειδικά για τη συναυλία αυτή ο Έλληνας συνθέτης Αλέξανδρος Μαρκέας. Στο θριαμβευτικό φινάλε της συναυλίας η ορχήστρα θα ερμηνεύσει την «Ωδή στη Χαρά» από την 9η Συμφωνία του Μπετόβεν, σε σύμπραξη με την Παιδική και Νεανική Χορωδία Orchester de Paris.

Η συναυλία οργανώνεται με αφορμή την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη Γαλλία το πρώτο εξάμηνο του 2022 και εντάσσεται στο έργο «Orchester Demos Europe» (ODE) που υλοποιεί το γαλλικό υπουργείο Πολιτισμού για παιδιά που για οικονομικούς, κοινωνικούς ή γεωγραφικούς λόγους δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στη διδασκαλία της κλασικής μουσικής.

Μπορείτε να δείτε τη ζωντανή μετάδοση της συναυλίας εδώ.