Αρχική Θέατρο «Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα» σε σκηνοθεσία Γ. Μαυραγάνη στις «Παραβάσεις» του...

«Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα» σε σκηνοθεσία Γ. Μαυραγάνη στις «Παραβάσεις» του ΚΠΙΣΝ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

 

Οι Παραβάσεις, το Θεατρικό Αναλόγιο του ΚΠΙΣΝ, επιστρέφουν στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος  (ΚΠΙΣΝ) για πέμπτη χρονιά. Τρεις σκηνοθέτριες της νέας γενιάς καταπιάνονται με τρία θεατρικά κείμενα-σταθμούς που θέτουν στο επίκεντρο τη μητρότητα και την συναισθηματική ανάπτυξη του ανθρώπου, όπως αυτή άρρηκτα συνδέεται με την πρωταρχική εμπειρία. Η πρεμιέρα θα γίνει τον Φεβρουάριο με το αριστούργημα του Ευγένιου Ο’ Νηλ, Το πένθος ταιριάζει  στην Ηλέκτρα (Μέρος Α’ Ο Γυρισμός) σε διασκευή και σκηνοθεσία της Γεωργίας Μαυραγάνη.

Ακολουθούν ο Πατέρας του Αύγουστου Στρίντμπεργκ σε σκηνοθεσία Μαρίας Μαγκανάρη και η Άλκηστις του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Έλενας Μαυρίδου.

Την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου στις 17.00 στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ παρουσιάζεται το πρώτο μέρος -Ο Γυρισμός- από το αριστούργημα του Ευγένιου Ο’ Νηλ, Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα στην σημαντική μετάφραση του Ερρίκου Μπελιέ και σε διασκευή και σκηνοθεσία της Γεωργίας Μαυραγάνη. Οκτώ ηθοποιοί και ένας μουσικός θα ξετυλίξουν την ιστορία της οικίας των Μάννον. Με τη χρήση μικροφώνων, ήχων και την ανάδειξη των υπέροχων σκηνικών οδηγιών του Ο’ Νηλ, αυτός ο οκταμελής «Χορός» θα αφηγηθεί -και σε στιγμές θα  αναπαραστήσει- τον αιχμηρό λόγο του Αμερικανού συγγραφέα, σαν μια ιστορία γνωστή από τα παλιά.

 

Γεωργία Μαυραγάνη:
Η Γεωργία Μαυραγάνη σπούδασε παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο Πατρών και θέατρο στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και στο προπαρασκευαστικό μεταπτυχιακό τμήμα της σχολής DasArts στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας. Οι παραστάσεις της έχουν παρουσιαστεί στα θέατρα Αμόρε, Άσκηση, Πορεία, Χώρα, Επί Κολωνώ, Εμπρός, Πόρτα, ΚΘΒΕ, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου -1 και στον ΘΟΚ. Έχει σκηνοθετήσει, μεταξύ άλλων, τις παραστάσεις «Οι αναστατώσεις του οικότροφου Τέρλες» του Robert Musil (διασκευή του μυθιστορήματος, μτφρ. Αλέξανδρος Ίσαρης), «Γκιακ» και «Εξημέρωση» του Δημοσθένη Παπαμάρκου, «Ξαφνικά πέρυσι το καλοκαίρι» του Tennessee Williams, «Ο τυχερός στρατιώτης» των Ξένια Καλογεροπούλου και Θωμά Μοσχόπουλου, «Ορέστεια / Ευμενίδες» του Αισχύλου, καθώς και τις πρωτότυπες περφόρμανς «Η ταράτσα του
αυτόχειρα», «Από πρώτο χέρι – Μια παράσταση για τα καπνά», «Όχι αθώος πια», «Η ζωή δεν είναι εύκολο πράγμα», «Έτσι κάνουν όλοι», « Όλα όσα ξέρω για τον κόσμο», «Το γήρας – Ένα χορικό», «Παρ’ όλα αυτά».

Είναι ιδρυτικό μέλος της Κίνησης Μαβίλη και από το 2010 διδάσκει υποκριτική στη δραματική σχολή Δήλος, με τους σπουδαστές της οποίας έχει παρουσιάσει αναλόγια θεατρικών έργων. Από το 2003 εργάζεται παράλληλα ως δασκάλα στη δημόσια πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Έχει πραγματοποιήσει εργαστήρια υποκριτικής και περφόρμανς με επαγγελματίες και μη ηθοποιούς (bios, Μικρό Θέατρο  | (Αγρίνιο), Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία κ.ά.), διερευνώντας τις δυνατότητες και τις τεχνικές του θεάτρου ντοκουμέντου.
Μετάφραση:Ερρίκος Μπελιές
Διασκευή-Σκηνοθεσία: Γεωργία Μαυραγάνη
Μουσική: Χάρης Νείλας
Ερμηνεύουν (αλφαβητικά): Νίκος Γιαλελής, Θανάσης Δόβρης, Κωνσταντίνος Ζωγράφος, Ράνια Κελαϊδίτη, Μαρίνα Παπούλια, Ελίνα Ρίζου, Κωνσταντίνος Σιώζος, Ρούλα Τζήμου
Προσφερόμενες υπηρεσίες: Η παράσταση πραγματοποιείται με Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα

 

Κυριακή 20/02 |17.00 
Φάρος

 

Σημεία προπώλησης:
•    ηλεκτρονικά στο site της Ticket Services εδώ
•    τηλεφωνικά: 210 7234567 (Ticket Services)

Εισιτήρια
Γενική είσοδος 10€, μειωμένο 5€

Μειωμένα εισιτήρια των 5€ δικαιούνται φοιτητές, άτομα ηλικίας 65+, παιδιά και νέοι έως 18 ετών, άνεργοι, συνοδοί ΑμεΑ, πολύτεκνοι και κάτοικοι του Δήμου Καλλιθέας.

Οι κάτοχοι μειωμένου εισιτηρίου την ημέρα της εκδήλωσης θα πρέπει να επιδείξουν ταυτότητα και το απαραίτητο δικαιολογητικό (φοιτητικό πάσο, κάρτα ανεργίας, κάρτα πολυτέκνου, λογαριασμός ΔΕΚΟ για κατοίκους Καλλιθέας).

Δωρεάν εισιτήρια δικαιούνται ΑμεΑ, μέσω επικοινωνίας με το τηλ. κέντρο στο 210 7234567 και επιδεικνύοντας την ημέρα της εκδήλωσης ταυτότητα και έγγραφο πιστοποίησης αναπηρίας.

Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα

Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων (Μέλη)
Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων (Κοινό)

Η προπώληση για τα Μέλη ανοίγει την Τετάρτη 09/02 στις 12.00
Η προπώληση για το κοινό ανοίγει την Πέμπτη 10/02 στις 12.00

Χρήσιμες πληροφορίες:

  • Οι πόρτες ανοίγουν στις 16.00
  • Παρακαλούμε να βρίσκεστε στον χώρο διεξαγωγής της εκδήλωσης το αργότερο 30′ λεπτά νωρίτερα από την έναρξη της εκδήλωσης.
  • Η είσοδος θα είναι δυνατή μέχρι και 10 λεπτά πριν την έναρξη της εκδήλωσης.
  • Η προαγορά εισιτηρίων είναι απαραίτητη. Δεν θα υπάρχει η δυνατότητα αγοράς εισιτηρίων στον χώρο της εκδήλωσης.
  • Όλοι οι χώροι του ΚΠΙΣΝ είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ
  • Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορείτε να καλέσετε στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΠΙΣΝ στο 216 8091000.

Σύμφωνα με τα τελευταία μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του COVID-19, για την είσοδο του κοινού στον χώρο της εκδήλωσης απαιτείται η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή έγκυρου πιστοποιητικού νόσησης, καθώς ο χώρος λειτουργεί ως αμιγής. Το παραπάνω ισχύει για ενήλικες. Οι ανήλικοι από 4 έως και 17 ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού  self test (24 ωρών), βεβαίωση διαγνωστικού ελέγχου PCR (72 ωρών) ή rapid (48 ωρών), σύμφωνα με τις πρόσφατες κυβερνητικές αποφάσεις.

Θα διενεργείται παράλληλος έλεγχος ταυτοπροσωπίας των προσώπων που επιδεικνύουν τα απαιτούμενα πιστοποιητικά, όπως προβλέπει ο νόμος.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να φορούν μάσκα και να τηρούν τις αποστάσεις τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Λόγω των μέτρων για τη δημόσια υγεία ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές σε σχέση με τη διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση εντάσσεται στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Παράλληλα με την πλειονότητα των εκδηλώσεών του που διοργανώνονται με ελεύθερη είσοδο χάρη στις δωρεές του ΙΣΝ, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διοργανώνει και ορισμένες εκδηλώσεις με προσιτό εισιτήριο, εμπλουτίζοντας τις πηγές εσόδων του και διασφαλίζοντας την οικονομική του βιωσιμότητα.