Αρχική Μουσική The Weeknd: «Dawn FM»

The Weeknd: «Dawn FM»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Έκπληξη: μόλις την πρώτη εβδομάδα του χρόνου κυκλοφόρησε ένα άλμπουμ που σίγουρα μετά από 12 μήνες, στο τέλος του 2022, θα φιγουράρει στις λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς.

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου e-tetradio.gr

Έκπληξη και γιατί σπάνια κυκλοφορούν άλμπουμ μεγάλων ονομάτων μέσα στον Ιανουάριο, μιας και οι δισκογραφικές εταιρείες αποφεύγουν τις δυνατές κυκλοφορίες τους αμέσως μετά τις γιορτές. Αλλάζουν οι εποχές θα πείτε, όπως αλλάζουν και οι συνήθειες ακρόασης.

Έτσι στις 7 Ιανουαρίου ο μέγας The Weeknd έβγαλε το «Dawn FM» κι έκανε όλη την υφήλιο να παραμιλάει. Ο σούπερ σταρ της εποχής επανήλθε με τον καινούργιο δίσκο του και ήδη γίνεται χαμός παντού. Και έρχεται και με φόρα από τις προηγούμενες χρονιές με το περίφημο single του «Blinding Lights», από το άλμπουμ «After Hours», να αποτελεί παγκοσμίως το Νο 1 κομμάτι σε streaming συγκεντρώνοντας τις περισσότερες ακροάσεις από οποιοδήποτε άλλο.

«Dawn FM» λοιπόν από τον The Weeknd και ετοιμαστείτε για μια αποθέωση των ’80s και του ντίσκο ήχου της δεκαετίας. Πολύ πιο προσεγμένο και σύγχρονο βέβαια, πολύ πιο αστραφτερό. Αυτή είναι η κατάλληλη λέξη: το «Dawn FM» είναι ένα αστραφτερό άλμπουμ, δίχως ψεγάδια. Κι αν είστε φαν του ήχου (προσωπικά δεν είμαι για να σας πω την αλήθεια), θα ικανοποιηθείτε πλήρως. Μόνο κακό, όπως μου είπε και μια φίλη μου που το ακούει ασταμάτητα στα ακουστικά και χορεύει διαρκώς, ότι είναι κλειστά τα κλαμπ και δεν μπορούμε να το χορέψουμε όλοι μαζί, με πολύ πολύ κόσμο, αγκαλιασμένοι.

Κορυφαία στιγμή του δίσκου το «Take My Breath» που είναι ένα κομμάτι χορευτικής ανθολογίας, ιδανικό για dancefloors. Ήδη ξεκίνησαν να «σκάνε» τα remix, που το απογειώνουν ακόμα περισσότερο. Εξαιρετικό και το «Sacrifice», όπως και το «Gasoline». Από συνεργασίες ξεχωρίζουν φυσικά ο Tyler, The Creator, αλλά και ο Lil Wayne.

Τη σύνδεση με το ένδοξο παρελθόν την κάνει ο Quincy Jones, ένας από τους σπουδαιότερους μουσικούς, συνθέτες και παραγωγούς. Οι Daft Punk διαλύθηκαν, αλλά οThe Weeknd πιάνει το νήμα και συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο.