Αρχική Μουσική Σε δημοπρασία κιθάρες του Έρικ Κλάπτον και του Έλβις Πρίσλεϊ-«Ζαλίζει» η αξία...

Σε δημοπρασία κιθάρες του Έρικ Κλάπτον και του Έλβις Πρίσλεϊ-«Ζαλίζει» η αξία τους

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Περισσότερα από 900 αντικείμενα από μερικούς από τους μεγαλύτερους μουσικούς αστέρες του κόσμου, όπως ο Έρικ Κλάπτον, ο Έλβις Πρίσλεϊ, η Μαντόνα και ο Μάικλ Τζάκσον, βγαίνουν στο μπλοκ δημοπρασιών στη Νέα Υόρκη αυτή την εβδομάδα.

Το κορυφαίο κομμάτι είναι μια ακουστική κιθάρα που ανήκε στον Clapton και έπαιξε στη σκηνή κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας του 1970 στο Λονδίνο.

Η κιθάρα Martin αναμένεται να κοστίσει από 300.000 έως 500.000 δολάρια, δήλωσε ο Martin Nolan, εκτελεστικός διευθυντής της Julien’s Auctions. Η προσφορά για την κιθάρα και άλλα είδη θα γίνει Παρασκευή και Σάββατο στο Hard Rock Cafe στη Νέα Υόρκη και διαδικτυακά.

Άλλη μια κιθάρα που έπαιζε ο Πρίσλεϋ και δόθηκε στον Norman Taurog, ο οποίος σκηνοθέτησε πολλές από τις ταινίες του, θα μπορούσε να φτάσει τα 90.000 δολάρια. Η δημοπρασία περιλαμβάνει επίσης μια αμφίεση της Madonna στην ταινία “Evita” και η αξία τηςφτάνει τα 12.000 δολάρια.

Τα φορέματα που φόρεσαν η Amy Winehouse και η Katy Perry είναι επίσης διαθέσιμα προς πώληση.

Επιπλέον στην πώληση περιλαμβάνονται  πολλά αντικείμενα από το ροκ συγκρότημα Nirvana και τον Kurt Cobain.

«Έχουμε μια εφηβική φωτογραφία του Kurt Cobain, πολύ σπάνια θα δείτε μια φωτογραφία του Kurt Cobain τόσο νεαρό, εισιτήρια για συναυλίες. Οτιδήποτε ανήκει στον Kurt Cobain είναι περιζήτητο», είπε ο Nolan.

Πηγή:skai.gr