Αρχική Μουσική Νέα Νέο τραγούδι από τους αγαπημένους μας Madrugada

Νέο τραγούδι από τους αγαπημένους μας Madrugada

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

O κόσμος θα μπορούσε να καταρρεύσει», μας λένε οι Madrugada, με το τρίτο single του νέου – και πολυαναμενόμενου – άλμπουμ τους, “Chimes At Midnight” .

Αναζητώντας έμπνευση και ασφάλεια στο γενέθλιο τόπο τους, το υπερβόρειο Vesterålen, οι Madrugada αποδεικνύουν το βαθύ ουμανισμό τους ενώ και ο πηγαίος λυρισμός τους συναντιέται με το μυστηριακά απόκοσμο νορβηγικό τοπίο σ’ αυτό το νέο τραγούδι που όμως έρχεται από παλιά, καθώς περίμενε ημιτελές εδώ και σχεδόν είκοσι ένα χρόνια. Τώρα λοιπόν, το “The World Could Be Falling Down” ξαναγεννιέται, φέρνοντας μαζί του στο φως όλα εκείνα τα υλικά που κάνουν τη μουσική των Madrugada τόσο ξεχωριστή: την τρυφερότητα, τη μελωδική ένταση, το λυρικό βάθος αλλά και την υπαινικτική αισιοδοξία τους.

Πράγματι, όσο υπάρχει μουσική, ο κόσμος δεν μπορεί να καταρρεύσει».

Το «The World Could Be Falling Down» είναι ένα από τα αγαπημένα κομμάτια των Madrugada από τον νέο δίσκο τους. Συνδέοντας το παρελθόν με το παρόν της μπάντας, το τραγούδι πρωτοσχηματίστηκε όταν η μπάντα ηχογραφούσε τον πρώτο της δίσκο, Industrial Silence, αλλά παρέμεινε στο συρτάρι για 21 χρόνια.

«Τα ίχνη του τραγουδιού ανάγονται σε μια εξαιρετικά δημιουργική περίοδο στην ιστορία του Madrugada. Πίσω στην εποχή που δουλεύαμε στο πρώτο μας άλμπουμ. Οι συγχορδίες του μοιάζουν με αυτές του Shine και μερικών άλλων τραγουδιών από αυτό το άλμπουμ. Είχαμε τόσο πολύ υλικό τότε, ώστε αυτό το τραγούδι δεν το ολοκληρώσαμε ποτέ. Ωστόσο, όλοι το είχαμε χαραγμένο στη μνήμη μας και ελπίζαμε να το τελειώσουμε μια μέρα» λέει ο μπασίστας του γκρουπ, Frode Jacobsen.

Όταν οι Madrugada μπήκαν στο Sunset Sound Studio στο Λος Άντζελες τον Φεβρουάριο του 2020, αυτό ήταν ένα από τα πρώτα κομμάτια που ηχογράφησαν.

«Θυμάμαι ότι τελειώνοντας αυτό το κομμάτι συνειδητοποιήσαμε ότι είχαμε ένα υπέροχο/ καταπληκτικό άλμπουμ στα σκαριά. Αμέσως φάνηκε ότι θα ήταν επίκαιρο και ολοκληρωμένο», θυμάται ο ντράμερ, Jon Lauvland Pettersen.

Ο παραγωγός Kevin Ratterman (Ray LaMontagne, My Morning Jacket, The Flaming Lips) έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αναγέννηση του τραγουδιού.

«Θα μπορούσαμε τελικά να είχαμε καταστρέψει αυτό το τραγούδι αν το δουλεύαμε πάρα πολύ, αλλά ο Κέβιν μας βοήθησε να το πάμε προς τη σωστή κατεύθυνση. Ήταν μια καλή και πολύ εποικοδομητική διαδικασία» λέει ο τραγουδιστής Sivert Høyem.

Η περιοδεία επανένωσης των Madrugada το 2019 πυροδότησε τη δημιουργική φλέβα του συγκροτήματος και το αποτέλεσμα είναι ένα ολοκαίνουργιο άλμπουμ “Chimes At Midnight” που θα είναι η πρώτη νέα δισκογραφική δουλειά από τους Madrugada μετά από 14 χρόνια. Το άλμπουμ έχει ήδη ηχογραφηθεί και το συγκρότημα βρίσκεται στη διαδικασία των τελικών μιξαρισμάτων και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 28 Ιανουαρίου του 2022.

Οι Madrugada έχουν έως τώρα κυκλοφορήσει άλλα δύο νέα τραγούδια από το νέο, ολόφρεσκο άλμπουμ τους, που και τα δύο συνοδεύονται από συναρπαστικά βίντεο, όλα γυρισμένα στον τόπο που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν, το Vesterålen στη βόρεια Νορβηγία. Αυτό το τρίτο κομμάτι δεν αποτελεί εξαίρεση.

Μας χαρίζουν και πάλι μία ακόμη υπέροχη ροκ μπαλάντα που μιλά στην καρδιά μας και αδημονούμε να τους δούμε ζωντανά και στην Ελλάδα…