Αρχική Μουσική Δημήτρης Πολύτιμος: Έφυγε από τη ζωή ο πολύ σπουδαίος μουσικός της jazz...

Δημήτρης Πολύτιμος: Έφυγε από τη ζωή ο πολύ σπουδαίος μουσικός της jazz και του rock

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Του Ιωσήφ Αβράμογλου
Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 88 ετών, ο εξαιρετικός πιανίστας Δημήτρης Πολύτιμος.

 

Γεννήθηκε στην Σύρο, αλλά σε μικρή ηλικία ήρθε στην Αθήνα με τους γονείς του. Βίωσε την κατοχή ως μικρό παιδί. Τα πρώτα του ακούσματα προήλθαν από την κλασική μουσική, μιας και ο πατέρας του ήταν βιολιστής και η μητέρα του έπαιζε πιάνο. Συνεχίζει ακούγοντας και αγαπώντας την jazz. Γνωρίζεται με τον Βαγγέλη Παπαθανασίου και τον Μίμη Πλέσσα. Περνάει στο Φυσικό αλλά εγκαταλείπει έναν χρόνο πριν το πτυχίο. Η μουσική τον έχει κερδίσει για τα καλά.

 

Στα μέσα της δεκαετίας του ’60 βρίσκει δουλειά ως μουσικός στο «Κουκουβάγια jazz club» στην Πλάκα. Στην ουσία εκεί έφτιαξε το πρώτο δικό του jazz σχήμα. Στη συνέχεια μπαίνει στους MGC, όπου παίζουν καθαρά rock ρεπερτόριο, γνωστά κομμάτια των Rolling Stones, Bob Dylan, Cream, Jimi Hendrix κλπ. Είναι αυτό ακριβώς το γκρουπ που παίζει support στη συναλία των Rolling Stones το 1967.
Λίγο αργότερα ο Πολύτιμος πηγαίνει στο Παρίσι, όπου κάνει φωνητικά στο θρυλικό άλμπουμ των Aphrodite’s Child, το «666». Συνεχίζει την περιπλάνηση σε Αμερική, Ασία, Αγγλία και επιστρέφει στην Ελλάδα το ’74. Συνεργάζεται με τους Socrates και συμμετέχει σε ιστορικούς δίσκους της ελληνικής rock σκηνής:  «Μεταφοραί Εκδρομαί ο Μήτσος», «Φλου» και «Ζωντανοί στο Κύτταρο». Aνάμεσα σε αυτόν και τον Παύλο Σιδηρόπουλο αναπτύσσεται μια στενή φιλία.