Αρχική Agenda Τσαλιγοπούλου, Βελεσιώτου, Ζαμάνη, Ζερβουδάκης, Νταγάκη, Ελπίδα, Θεοφάνους, Ασλανίδου, Αντωνοπούλου…στο Φεστιβάλ Οίτης –...

Τσαλιγοπούλου, Βελεσιώτου, Ζαμάνη, Ζερβουδάκης, Νταγάκη, Ελπίδα, Θεοφάνους, Ασλανίδου, Αντωνοπούλου…στο Φεστιβάλ Οίτης – Δείτε τις συναυλίες του καλοκαιριού

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

15ο Φεστιβάλ Οίτης – Ραντεβού στις… αποβάθρες της “Χώρας”
Με την παιδική παράσταση “Η Χιονάτη και οι 7 υπέροχοι μουσικοί” ξεκίνησε την Κυριακή 27 Ιουνίου το πρόγραμμα του 15ου Φεστιβάλ Οίτης ενώ ΣΗΜΕΡΑ Δευτέρα 28 Ιουνίου υποδέχεται, όπως κάθε χρόνο, στον Τόπο Τεχνών «Χώρα» νέους δημιουργούς και παραγωγούς σε μια ιδιαίτερη «γιορτή». Και το βράδυ Live με τον Αλέξανδρο Κτιστάκη και Ελεύθερη Είσοδο.  

15 χρόνια Φεστιβάλ Οίτης!

Μας έλειψαν οι γιορτές, οι συναθροίσεις, τα χαμόγελα, τα χαρούμενα βλέμματα, τα τραγούδια, οι αγκαλιές, τα φιλιά… κάποια από αυτά δεν τα χάσαμε ποτέ, κάποια τα ξαναβρίσκουμε δειλά δειλά… κάποια θα τα βρούμε στο σύντομο μέλλον…

Το σίγουρο είναι πως όλοι είμαστε αποφασισμένοι να ξαναβάλουμε τα βαγόνια μας στις ράγες και να ξεκινήσει το ταξίδι…

Ένα τέτοιο ταξίδι που το κάνουμε εδώ και 15 χρόνια στη Χώρα με συνεπιβάτες αγαπημένα πρόσωπα, αγαπημένες μελωδίες, αγαπημένες εικόνες ξεκινά στις 27 Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι αρχές Σεπτέμβρη. Ο καθένας ας βάλει στις αποσκευές του τις ωραιότερες αναμνήσεις των τελευταίων αυτών 15 χρόνων και ας δώσει το ραντεβού του στις αποβάθρες της Χώρας στα Λελέικα της Υπάτης.

Σε συνδιοργάνωση με τη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Δήμο Λαμιέων

 Δείτε το Πρόγραμμα Εκδηλώσεων του 15ου Φεστιβάλ Οίτης:

 ΙΟΥΝΙΟΣ

 

27 ΙΟΥΝΙΟΥ:  Παιδικό Θέατρο – «Η Χιονάτη και οι 7 Υπέροχοι Μουσικοί»

Η παιδική σκηνή του θεάτρου «Τέχνη και Όραμα», διασκευάζει ένα από τα κορυφαία και πιο γνωστά παραμύθια, τη «Χιονάτη» και δημιουργεί μία νέα πρωτότυπη παράσταση με φαντασία που θα μαγέψει και θα ταξιδέψει τους μικρούς και μεγάλους φίλους μας.

 

28 ΙΟΥΝΙΟΥ: Γιορτή Νέων Δημιουργών & παραγωγών και Live με τον Αλέξανδρο Κτιστάκη
Ο νεαρός τραγουδοποιός που ξεκίνησε ερμηνεύοντας την Ουρά του Αλόγου στα live του Θανάση Παπακωνσταντίνου θα μας ξεσηκώσει με αγαπημένα τραγούδια αγαπημένων δημιουργών και θα μας παρουσιάσει και τα καινούργια του.

Είσοδος ελεύθερη

 

 

30 ΙΟΥΝΙΟΥΣυναυλία – Αφιέρωμα στο Μανώλη Ρασούλη – “Τίποτα δεν πάει χαμένο”

Μια μουσική παράσταση – αφιέρωμα στον μεγάλο δημιουργό, την οποία επιμελείται η τραγουδίστρια και κόρη του, Ναταλία Ρασουλη.  Συμμετέχουν: Ορχήστρα “Ρυθμός”, Κωνσταντίνος Στεφανής και Θάνος Ματζίλης.

 

ΙΟΥΛΙΟΣ

 

4 ΙΟΥΛΙΟΥ:  Παιδικό Θέατρο – «Μικρή Γοργόνα»

Ένα από τα κορυφαία και πιο γνωστά παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, σε θεατρική διασκευή Θανάση Λιούνη, από το θέατρο Δελφινάκι.

 

5 ΙΟΥΛΙΟΥ:  Lemon – Μια παράσταση ανάμεσα στη στεριά και στη θάλασσα

H απίστευτη ιστορία του θρυλικού πιανίστα 1900 που γεννήθηκε πάνω σ’ ένα καράβι και δεν κατέβηκε ποτέ από αυτό.

 

7 ΙΟΥΛΙΟΥ:  Super Kikii “Όλα είναι κωμωδία”

Η Super Kiki είναι το κορίτσι που έγινε γνωστό ως αγανακτισμένη σερβιτόρα! Είναι το κορίτσι της διπλανής πόρτας και έρχεται να σου σερβίρει όλη την αλήθεια της στο τραπέζι!

 

9 ΙΟΥΛΙΟΥ: Συναυλία – Φωτεινή Βελεσιώτου – Μαζί της ο Βασίλης Προδρόμου

Με τα νέα της τραγούδια αλλά και κλασικά τραγούδια αγαπημένων συνθετών.  Μαζί της ο νέος ταλαντούχος τραγουδιστής Βασίλης Προδρόμου, τον οποίο γνωρίσαμε από την ταινία Ευτυχία.

 

12 ΙΟΥΛΙΟΥ: Συναυλία – Ματούλα Ζαμάνη 

Η Ματούλα Ζαμάνη ξεκινάει και πάλι την καλοκαιρινή της βόλτα παρέα με τους συνεργάτες της, για να βρεθεί ξανά κοντά στους φίλους της.

14 ΙΟΥΛΙΟΥ: Θέατρο – «Μαρία Πολυδούρη»
Βασισμένο στη ζωή και το έργο της ποιήτριας Μαρίας Πολυδούρη. Σκηνοθεσία: Γιάννης Νικολαΐδης. Με τους Φωτεινή Φιλοσόφου, Νίκο Γιάννακα, Γιάννη Νικολαΐδη.

16 ΙΟΥΛΙΟΥ: Συναυλία – Δημήτρης Ζερβουδάκης – Γεωργία Νταγάκη

Μια μουσική συνεύρεση που ενώνει το Βορρά με το Νότο, τη Θεσσαλονίκη με την Κρήτη. Δύο κόσμους με ξεχωριστά χαρακτηριστικά αλλά με κοινό παρονομαστή την αλήθεια και το πάθος στην έκφραση.

 

21 ΙΟΥΛΙΟΥ: Συναυλία – Ελπίδα και Πέρα πλάσματα  “Τα πέρα πλάσματα φέρνουν την Ελπίδα”

Τα Πέρα Πλάσματα, μουσικό project του συγγραφέα και περφόρμερ Γιάννη Τσαμαντάκη, συναντούν – και φέρνουν – την κορυφαία Ελληνίδα Τραγουδίστρια, είδωλο των ‘70s, Ελπίδα!

 

28 ΙΟΥΛΙΟΥ: Συναυλία – Γιάννης Διονυσίου

Ο τραγουδιστής με την μοναδική φωνή έρχεται να μας μαγέψει με νέα και παλιότερα αγαπημένα τραγούδια.

 

30 ΙΟΥΛΙΟΥ: Συναυλία – Γιάννης Κούτρας – “Χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία”

Ο Γιάννης Κούτρας μαζί με τρείς σπουδαίους μουσικούς, και την Μαργκώ Ενεπεκίδη, παρουσιάζουν μια μουσική παράσταση αφιερωμένη στους μεγάλους Έλληνες συνθέτες αλλά και τραγούδια από την προσωπική τους δισκογραφία.

 

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

 

7 – 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ:  Προβολές Mini Docs

Mini Docs της πόλης μας.  Mini Docs αφιερωμένα και εμπνευσμένα από τη Λαμία.  Για να ακολουθήσουμε μαζί τα βήματά της, να αφουγκραστούμε τις ανάσες της…

Στο πλαίσιο της Belle Arte Lamia.  Είσοδος Ελεύθερη.

 

9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Συναυλία – Σαββέρια Μαργιολά

Με τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία, τις συνεργασίες της, αλλά και γνωστά και πολυαγαπημένα  τραγούδια από τους ρεμπέτικους δρόμους και τις παραδοσιακές διαδρομές.  Στο πλαίσιο της Belle Arte Lamia.  Είσοδος Ελεύθερη.

9 – 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Προβολές Ταινιών Μικρού Μήκους “Το Φεστιβάλ Δράμας Ταξιδεύει”

Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει και μας παρουσιάζει τις βραβευμένες μικρού μήκους ταινίες της 43ης του διοργάνωσης.  Στο πλαίσιο της Belle Arte Lamia.  Είσοδος Ελεύθερη.

12 -13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Video Art
Η «τέχνη» του video clip! Εικόνες που θα ζήλευαν ζωγράφοι, ποιητές, λογοτέχνες!  Στο πλαίσιο της Belle Arte Lamia.  Είσοδος Ελεύθερη.

 

17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ:  Cham περ. – Κουαρτέτο με 2 βιολιά, βιόλα και Τσέλο

Μουσική δωματίου στο περίπου, Μουσική που δε χωρά πια στο δωμάτιο, Μουσική χωρίς ταβάνι, Μουσική και μουσικοί από δράστες… Στο πλαίσιο της Belle Arte Lamia.  Είσοδος Ελεύθερη.

 

19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ:  Performance:  La Llorona

Performance βασισμένη στο μύθο της Llorona, της “Γυναίκας των Δακρύων” η οποία  αναζητά τα παιδιά της.  Στο πλαίσιο της Belle Arte. Είσοδος ελεύθερη.

 

25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Συναυλία – 30 Χρόνια Γιώργος Θεοφάνους – Μαζί του η Μελίνα Ασλανίδου

Ο Γιώργος Θεοφάνους, πίσω από το πιάνο του, θα πατήσει τα πλήκτρα για να αφηγηθεί με τα τραγούδια του, πως… “Ο δικός του ο δρόμος”, ο όποιος μετρά φέτος 30 χρόνια, τον οδήγησε σε μια τόσο σπουδαία μουσική πορεία.

 

30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Συναυλία – Ρίτα Αντωνοπούλου – Αφιέρωμα στη Μελίνα Μερκούρη “Θα ζω μες στο τραγούδι”

Μία μουσική παράσταση αφιερωμένη στη Μελίνα όλων των Ελλήνων με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή της.

 

ΟΛΟ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ: Κινηματογραφικές βραδιές με ελεύθερη είσοδο.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

 

3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: Συναυλία – Ελένη Τσαλιγοπούλου

Ένα συναυλιακό πρόγραμμα γεμάτο υπέροχα τραγούδια και συναρπαστικές ερμηνείες με έμφαση στα πολύτιμα εκείνα τραγούδια που αποτελούν τη μουσική μας περιουσία.

 

 

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για όλες τις εκδηλώσεις του 15ου Φεστιβάλ Οίτης στην επίσημη ιστοσελίδα του στο:  www.xwra.gr

Πληροφορίες / κρατήσεις θέσεων:
Τηλεφωνικά στα: 22310 43333 & 22310 51075

 

Info:
15ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΙΤΗΣ
Τόπος Τεχνών «Χώρα»
Λελέικα Υπάτης, Φθιώτιδα
Τηλ. 2231051075, 6936995142
emailinfo@xwra.gr
www.xwra.gr

 

Σε συνδιοργάνωση με:

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Οργανισμός Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας (Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε.)

Δήμος Λαμιέων