Αρχική Θέατρο “Μια σφαίρα για την Τζέην” – Ο CultRadio φέρνει το θέατρο στο...

“Μια σφαίρα για την Τζέην” – Ο CultRadio φέρνει το θέατρο στο σπίτι μας!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η δεύτερη περίοδος καραντίνας έχει ξεκινήσει και για άλλη μια φορά καλούμαστε να μείνουμε στο σπίτι και να προσπαθήσουμε να βρούμε τρόπους να γεμίσει δημιουργικά η μέρα μας.

 

Ο CultRadio 99,8 FM εκτός από το να γεμίζει τη μέρα μας με όμορφες μουσικές, τώρα φέρνει στο σπίτι μας και το θέατρο μέσα από ραδιοφωνικές θεατρικές παραστάσεις!

Συντονιστείτε την Τετάρτη στις 10 το βράδυ και σε επανάληψη την Κυριακή στις 10 το πρωί.

Η αρχή γίνεται αυτή την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου με τη θεατρική παράσταση “Μια σφαίρα για την Τζέην” από την ομάδα των “Θεραστών”.

Η ανακοίνωση των “Θεραστών” για την ραδιοφωνική παράσταση και λίγα λόγια για το έργο:

Η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα «Θεραστές», μεσούσης της συγκυρίας που βιώνουμε όλοι, σκεφτήκαμε πως αφού το κοινό δεν μπορεί να μας δει από κοντά στη θεατρική σκηνή, θα έπρεπε να βρούμε τρόπο να έρθουμε εμείς σε επαφή μαζί του.

Κάτι οι όμορφες παιδικές μας θύμησες από το θέατρο που ακούγαμε πολλές δεκαετίες πριν στο ραδιόφωνο, κάτι η ανάγκη μας να εκφραστούμε και με άλλους τρόπους αλληλεπιδρώντας μαζί του, μας οδήγησε στην ιδέα να κάνουμε ραδιοφωνικό θέατρο!

Έτσι επιλέξαμε το έργο «Μια σφαίρα για την Τζέην», του καταξιωμένου συγγραφέα, σεναριογράφου, σκηνοθέτη, ηθοποιού και φίλου Βασίλη Τσικάρα, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά για την ευγενική του παραχώρηση! Πρόκειται για μια κωμωδία μυστηρίου, με έντονο το ερωτικό στοιχείο μεταξύ των παθιασμένων για ζωή, πλούτο, δόξα αλλά και εκδίκηση, ηρώων, οι οποίοι με αφορμή το ξέσπασμα μιας καταιγίδας, βρίσκονται τυχαία σε ένα απομακρυσμένο σπίτι στης Αθήνας, στα μέσα του ’60… Και εκεί αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι…

Ο Ιάσωνας Τέτος (Παναγιώτης Καρτέρης), ο Αλέξανδρος Βάις (Δημήτρης Αθανασόπουλος), η Jane Αρώμη (Φωτεινή Φύκα) και η Jane Σταύρου-Ευρυδίκη (Ιωάννα Φύκα) κι η ομάδα “Θεραστές”, έρχονται κοντά σας μέσα από ραδιοφωνικούς σταθμούς αλλά και διαδικτυακά κανάλια της πόλης μας, για να ανεβάσουν τη διάθεση όλων των θεατρόφιλων σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, και να προσφέρουν μια γεύση από το Θέατρο που αγαπάμε να κάνουμε!

Σκηνοθετική επιμέλεια: Φωτεινή Φύκα. Μουσική επιμέλεια: Βασίλης Κανταράκης.

Συντονιστείτε, λοιπόν, την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου στις 10 το βράδυ και σε επανάληψη την Κυριακή 15 Νοεμβρίου στις 10 το πρωί στην ραδιοφωνική συχνότητα του CultRadio 99,8 FM ή ακούστε online από εδώ και καλή μας ακρόαση!