Αρχική Θέατρο Πρώτες φωτογραφίες από το «This is not Romeo and Juliet» του Αργύρη...

Πρώτες φωτογραφίες από το «This is not Romeo and Juliet» του Αργύρη Πανταζάρα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Πάνω σε ένα ιδιαίτερου χαρακτήρα σκηνικό οικοδόμημα που παίζει με τη γεωμετρία και τους φωτισμούς, χτίζει ο Αργύρης Πανταζάρας την παράσταση «This is not Romeo and Juliet», σε δική του σύλληψη και σκηνοθεσία, με αφορμή το σαιξπηρικό αριστούργημα «Ρωμαίος και Ιουλιέτα».

Πρόκειται για μια συμπαραγωγή της εταιρείας παραγωγής του, Momentum Accelerated Evolution, με το θέατρο Πορεία, όπου αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 13 Οκτωβρίου, δεδομένου ότι οι συνθήκες θα το επιτρέψουν.

Συμπρωταγωνίστρια του στην πολυαναμενόμενη παράσταση, που από την πρώτη στιγμή μας ιντρίγκαρε (αρωγός σε αυτό υπήρξε και το γεμάτο ερωτισμό trailer της παράστασης με την υπογραφή του Γρηγόρη Ρέντη), είναι η ταλαντούχα Έλλη Τρίγγου. «Με όχημα τον Σαίξπηρ διεκδικούμε το δικαίωμα να αναρωτηθούμε! To be or not to be / To die or not to die» γράφει ο Αργύρης Πανταζάρας στο σκηνοθετικό σημείωμα της παράστασης, που θέλει δύο αιώνια έφηβους να κουβαλούν στις πλάτες τους όλους τους καταδικασμένους έρωτες του Άγγλου βάρδου, καθώς έρχονται αντιμέτωποι με τον έρωτα, τον όρκο, την απόρριψη, και τον θάνατο.

Τη δραματουργική επεξεργασία της παράστασης υπογράφει η Θεοδώρα Καπράλου, τα κοστούμια η Λίνα Σταυροπούλου και η Τζίνα Ηλιοπούλου, τα σκηνικά η Δήμητρα Ζίγκαρις και τους φωτισμούς ο Σάκης Μπιρμπίλης. Την κίνηση επιμελείται η Αγγελική Στελλάτου, ενώ η πρωτότυπη μουσική σύνθεση είναι του Γιώργου Πούλιου.

Ο Αργύρης Πανταζάρας όμως δεν παρέλειψε να στείλει να στείλει το δικό του μήνυμα για την αβέβαιη περίοδο που διανύουμε και τη διαχρονική σημασία της τέχνης: «Όσα lockdown και να γίνουν η τέχνη και η ποίηση θα μας ξεκλειδώνει. Θα συνεχίζουμε να γράφουμε τραγούδια και να τραγουδαμε, θα συνεχίζουμε να χορεύουμε, να ζωγραφίζουμε, θα συνεχίζουμε να ποθούμε, να ονειρευόμαστε και να ποιούμε-ήθος».

­©φωτογραφιών: Νίκος Πανταζάρας

 

 

INFO
This is not Romeo and Juliet

Σκηνική Σύνθεση
Διαρκεια : 80 ‘
Σκηνοθ.:Αργ. Πανταζάρας
Ερμηνεύουν: Αργ. Πανταζάρας, Έλ. Τρίγγου. Δραμ. επεξ/σία: Θ. Καπράλου. Σκην.: Δ. Ζίγκαρις. Κοστ.: Λ. Σταυροπούλου, Τζ. Ηλιοπούλου. Μουσ.: Γ. Πούλιος. Φωτ.: Σ. Μπιρμπίλης.

Πορεία at Victoria

Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69,Πλ. Βικτωρίας
Τηλ : 2108210991
Παραστάσεις : Δευτ., Τρ. 9 μ.μ.
Τιμή : € 18-12. Ισχύουν ειδικές τιμές.
Από : 13/10 Μέχρι : 1/12

Προπώληση μέσω viva.gr

 

ΠΗΓΗ athinorama.gr