Αρχική Θέατρο Λαζόπουλος, Χειλάκης, Μαξίμου στην «Προδοσία» του Πίντερ

Λαζόπουλος, Χειλάκης, Μαξίμου στην «Προδοσία» του Πίντερ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Κυκλοφόρησαν οι πρώτες φωτογραφίες από την «Προδοσία» του Χάρολντ Πίντερ που ετοιμάζει ο Αιμίλιος Χειλάκης για τη νέα θεατρική σεζόν στο θέατρο Βρετάνια. Εκτός από το ρόλο του σκηνοθέτη, θα βρεθεί επί σκηνής με συμπρωταγωνιστές την Αθηνά Μαξίμου και στην πρώτη τους θεατρική συνάντηση με τον Λάκη Λαζόπουλο, σε παραγωγή των Θεατρικών Επιχειρήσεων του Κάρολου Παυλάκη.

Ένα από τα «έργα μνήμης» του Πίντερ μαζί με τους «Παλιούς καιρούς» και τη «Νεκρή ζώνη», η «Προδοσία» γράφτηκε το 1978. Το αρχετυπικό τρίπτυχο του Πίντερ έρχεται εδώ με τη μορφή ενός ερωτικού τριγώνου ανάμεσα σε δύο άντρες, στενούς φίλους και συνεργάτες, και μια γυναίκα, σύζυγος του ενός και ερωμένη του δεύτερου. Το εύρημα πάνω στο οποίο πατάει το έργο, αναπτύσσεται μέσα από ένα ιδιαίτερα ευφυές και γοητευτικό παιχνίδι με το χρόνο. Στην αρχή συναντάμε τους τρεις ήρωες -τον Ρόμπερτ, τη σύζυγο του, Έμμα, και τον Τζέρι- όταν έχει πάρει πια ο καθένας το δικό του δρόμο και το όποιο τους ατόπημα βρίσκεται στο παρελθόν.

Το έργο είναι διαποτισμένο με προδοσίες, καθώς μέσα από εννέα σκηνές με κινηματογραφική δομή, οι οποίες εξελίσσονται από το παρόν και κινούνται αντίστροφα, ανακαλύπτουμε ένα συνονθύλευμα κρυφών σχέσεων, επιδιώξεων και αποκρύψεων. Η αποκάλυψη της αλήθειας -η οποία θα σήμαινε το τέλος της εύθραυστης πραγματικότητας των τριών πρωταγωνιστών- ξεδιπλώνεται σαν κοφτερό μαχαίρι που σταδιακά μπίγει ολοένα και περισσότερο ο συγγραφέας στην ψυχή των ηρώων αλλά και των θεατών ανεβάζοντας την ένταση στα ύψη.