Αρχική Θέατρο ΘΕΑΤΡΟ ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ για τα παιδιά: Πρωτότυπες παραστάσεις τον καιρό του κορωνοϊού

ΘΕΑΤΡΟ ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ για τα παιδιά: Πρωτότυπες παραστάσεις τον καιρό του κορωνοϊού

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μια πρωτότυπη πρωτοβουλία, έρχεται από το Θέατρο ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ, ένα θέατρο για παιδιά και απευθύνεται σε όλη την οικογένεια, σε παιδιά και γονείς!

Τα Παραμύθια της οθόνης

Δεν είναι παραμύθια που απλώς διαβάζει ένας ηθοποιός μπροστά σε μια οθόνη, δεν είναι παλιές σκονισμένες μαγηνητοσκοπημένες παραστάσεις, είναι μία καινούργια θεατρική παράσταση-πρόταση!

Το ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ μελέτησε αυτή την επίκαιρη μορφή που αρχίζει από τηλέ-…. (τηλεργασία, τηλε-διδασκαλία, τηλε-διάσκεψη) και διαμόρφωσε μία νέα δραστηριότητα που έρχεται στο σπίτι με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού και software που διαθέτει το ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ.

Τα παραμύθια της οθόνης είναι μια ολοκληρωμένη δραστηριότητα που γίνεται μέσα στο σπίτι με επίκεντρο μια χαριτωμένη παιδική θεατρική παράσταση.

Οικογένειες (από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό) απλά δηλώνουν συμμετοχή και δίνουν e-mail και τηλέφωνο. Απαραίτητη προϋπόθεση να υπάρχει υπολογιστής και σύνδεση στο internet.

Το θέατρο και η ηθοποιός/παιδαγωγός ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΘΑΝΟΥ επικοινωνούν μαζί τους πριν την παράσταση και  ενημερώνουν για τις τεχνικές λεπτομέρειες που είναι απλές και στέλνουν συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό με προτεινόμενες δραστηριότητες για τα παιδιά, σε σχέση με τη θεματολογία της παράστασης.

Κάθε Σάββατο και Κυριακή γίνεται πολύ απλά η ΣΥΝΔΕΣΗ και η ΓΝΩΡΙΜΙΑ με τα παιδιά και τους γονείς. Εμείς από το θέατρο και σεις από το σπίτι.

Ηθοποιός, παιδιά και γονείς γνωρίζονται μεταξύ τους και μέσα από την οθόνη γίνονται μια  παρέα (διάρκεια 20’).

Η ηθοποιός διευθύνει αυτό το παιχνίδι που καλλιεργεί την κοινωνικότητα των παιδιών πέρα από τη θεατρική παιδεία (έστω και από απόσταση). Παιδιά και γονείς που μπορεί να τους χωρίζει μεγάλη απόσταση, γνωρίζονται μιλούν, παίζουν και γίνονται φίλοι.

Σε λίγο ξεκινά η παράσταση « ΜΗΝ ΤΡΟΜΑΖΕΤΕ ΤΟ ΑΗΔΟΝΙ» (διάρκεια 55’).

Μια χαριτωμένη, τρυφερή, διδακτική παράσταση με πρωταγωνιστές τα πουλιά, στη μεγάλη  σκηνή του ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ με τραγούδια, χορό, σκηνικά, κοστούμια, και συμμετοχή των παιδιών.

            Μετά από την παράσταση

Τα παιδιά λένε τι τους άρεσε, συζητούν όλοι μαζί και παρακινούνται από την ηθοποιό να πάρουν έμπνευση και αφορμή από τη νέα αυτή εμπειρία και να δημιουργήσουν(μια ζωγραφιά, μια χειροτεχνία, ένα τραγούδι,ένα ποιηματάκι,  ένα χορό..).

Όλο το επιτελείο του θεάτρου ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ είναι παρόν, τεχνικοί και ηθοποιός είναι έτοιμοι, να παίξουν! Μόνο τα παιδιά και οι γονείς τους παρακολουθούν από το σπίτι.

 

Το ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ προετοιμάστηκε, απέκτησε τον κατάλληλο εξοπλισμό, τον έστησε και παρουσιάζει θέατρο για τα παιδιά σε LIVESTREAMING(ζωντανή απευθείας μετάδοση). Αποκλειστικά για συγκεκριμένο αριθμό οικογενειών.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας για τα επόμενα 2 ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ στις 11.30 π.μ. στα τηλέφωνα 6944360015 και 6973882023.

 

        Λίγα λόγια για το Θέατρο ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ

 

Το ΘΕΑΤΡΟ ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ– ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ είναι ένας θεατρικός Οργανισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που δημιουργήθηκε το 1985 με αποκλειστικό σκοπό το θέατρο για παιδιά.  Κλείνει φέτος 35 χρόνια συνεχούς και συνεπούς πορείας. Διευθύνεται από τον σκηνοθέτη ΝΙΚΟ ΚΑΜΤΣΗ και παρουσιάζει παραστάσεις για παιδιά, διοργανώνει γιορτές και εκδηλώσεις για διαφορετικές ηλικίες παιδιών, πάντα με κριτήριο τις αρχές της παιδαγωγικής Επιστήμης και την αισθητική ανάγκη των παιδιών. Δημιουργεί παραστάσεις στοχευμένες με θέματα που απασχολούν τα παιδιά, τους γονείς και την εκπαιδευτική κοινότητα και συνδυάζονται με εκπαιδευτικά προγράμματα- δράσεις, οι οποίες είναι πάντα αναρτημένες στο site του Υπουργείου Παιδείας: http://www.e-yliko.gr.

Έχει μόνιμη στέγη στο Θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ που βρίσκεται στην Αθήνα, στην περιοχή της Κυψέλης(οδός Kεφαλληνίας 17)

Site: www.aeroplio.gr

Facebook: https://www.facebook.com/theatreAeroplio

«Το ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ πάντα ανοιχτό και ευαίσθητο στις επιταγές της εποχής, είχε πάντα τις κεραίες του στραμμένες στα εκάστοτε μηνύματα των καιρών.

Ανέκαθεν οι παραστάσεις μας δεν περιορίζονταν στους τέσσερις τοίχους του οργανωμένου θεάτρου μας. Ήμασταν και είμαστε πάντα ανοιχτοί να παίξουμε σε ένα δρόμο μια πλατεία, στην αίθουσα η αυλή του σχολείου κλπ. Η πίστη μας αυτή δυναμώνει περισσότερο μέσα σε συγκυρίες δύσκολες για την ανθρωπότητα, δύσκολες και για τον πολιτισμό, όπως η εποχή που διανύουμε. Ετσιμέσα από την οθόνη ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, όσο παραμένουμε στο σπίτι, μια παράσταση μπορεί να είναι ενδιαφέρουσα, ψυχαγωγική αλλά και εκπαιδευτική. Να διασκεδάζει το παιδί αλλά να το καλλιεργεί ταυτόχρονα» σημειώνει ο Νίκος Καμτσής, Σκηνοθέτης- Καλλιτεχνικός Διευθυντής Θεάτρου ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ