Αρχική Agenda Φεστιβάλ Οίτης: Η θεατρική παράσταση «Με δύναμη από την Κηφισιά» στη «Χώρα»

Φεστιβάλ Οίτης: Η θεατρική παράσταση «Με δύναμη από την Κηφισιά» στη «Χώρα»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Αύγουστος μπαίνει με θέατρο και αγαπημένο, κλασικό θεατρικό έργο για το 13ο Φεστιβάλ Οίτης!

Μετά τον επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων σε Θεσσαλονίκη, Γιάννενα και Αθήνα η Εταιρεία Θεάτρου «Σπίτι της» παρουσιάζει στο 13ο Φεστιβάλ Οίτης το θεατρικό έργο των Δημήτρη Κεχαϊδη και Ελένης Χαβαριά «Με δύναμη από την Κηφισιά», σε σκηνοθεσία Εμμανουέλλας Κοντογιώργου.

Mία νέα ομάδα ηθοποιών ξαναδιαβάζει αλλιώς, μακριά από κάθε είδους κλισέ, ένα έργο της νεοελληνικής δραματουργίας, το οποίο, αν και γραμμένο το 1994, θεωρείται ήδη κλασικό.

Στην Αθήνα του σήμερα. Ένα σκηνικό από βαλίτσες. Τρεις γυναίκες που ετοιμάζονται να φύγουν για την Ταϊλάνδη και μία κόρη που δεν βλέπει την ώρα να έχει το σπίτι δικό της. Όμως το ταξίδι της ελευθερίας, της δύναμης για μια νέα ζωή συνεχώς αναβάλλεται. Οι βαλίτσες γεμίζουν, αλλά το ταξίδι γίνεται ολοένα και πιο μακρινό. Τελικά όσο το σκηνικό αποσυντίθεται τόσο φαίνεται πως και οι ίδιες δεν θέλουν να αφήσουν τις ζωές τους, που δεν είναι τίποτε άλλο από τους άντρες που τις καθόρισαν.

Η Εμμανουέλλα Κοντογιώργου καταθέτει τη δική της γυναικεία, σκηνοθετική ματιά σ’ ένα έργο, όπου το κωμικό προκύπτει μέσα από το τραγικό. Τρεις γυναίκες παλεύουν να σπάσουν τα δεσμά με τους άντρες που τις ορίζουν. Όπως όλες οι γυναίκες. Τότε και τώρα. Ανεξαρτήτως ηλικίας και οικονομικής επιφάνειας.  Δεν έχει σημασία η ακριβής ηλικία, το πλούσιο σπίτι, τα τσιγάρα, αλλά οι γυναίκες αυτές καθ’ εαυτές και η μανία με την οποία «φωνάζουν» σε όλο το έργο: «Θέλω ν’ απελευθερωθώ! Θέλω ν’ απελευθερωθώ!»

Εγκλωβισμένες στη γυναικεία μοίρα, αντιμέτωπες μ’ ένα τραγικό αδιέξοδο που καταντά αστείο, η Μάρω, η Φωτεινή και η Αλέκα αποζητούν την ευτυχία που θα τις ολοκληρώσει  σ’ ένα ταξίδι. Κάποτε. Στην Ταϊλάνδη. Μακάρι.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Εμμανουέλλα Κοντογιώργου

Σκηνογραφική επιμέλεια: Λίλια Χατζηγεωργίου

Κοστούμια: Ανδρονίκη Τζάρτζαλου

Φωτισμοί: Βαγγέλης Μαρούλης

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Κοσμίδης, Εμμανουέλλα Κοντογιώργου

Trailer: FigLeafProduction

Παίζουν:  Κωνσταντίνα Αλεξανδράτου (Ηλέκτρα), Αφροδίτη Φλώρου (Αλέκα), Κασσάνδρα Τζάρτζαλου (Φωτεινή), Βερόνικα Μπακόλα (Μάρω)

Διάρκεια: 105’

 

Τιμές εισιτηρίων:

Προπώληση 8€

Πόρτα 10€

Προπώληση εισιτηρίων:
Τόπος Τεχνών «Χώρα» (Λελέικα Υπάτης, Τηλ. 2231051075)
Γραφεία Φεστιβάλ Οίτης (Αντιγόνης 7, πλησίον Δημοτικού Θεάτρου, Λαμία. Aνοικτά καθημερινά 09.00 – 21.00 & Σάββατο 10.00 – 14.00 , τηλ. 2231043333)

 

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα του 13ου Φεστιβάλ Οίτης στο xwra.gr

Info:
«Με δύναμη από την Κηφισιά»

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019
Ώρα έναρξης 21.00
Τόπος Τεχνών «Χώρα»
Λελέικα Υπάτης , Φθιώτιδα
Τηλ. 2231051075
emailinfo@xwra.gr
www.xwra.gr

Το 13ο Φεστιβάλ Οίτης πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Λαμιέων.