Παραδοσιακά λίγες ώρες πριν από την τελετή απονομής των Όσκαρ, τα Χρυσά Βατόμουρα (Razzies) βράβευσαν τις χειρότερες ταινίες της χρονιάς. Οι ηθοποιοί του Χόλυγουντ τρέμουν στο άκουσμα μιας υποψηφιότητας για τα συγκεκριμένα βραβεία, καθώς πρόκειται για τα αντί – Όσκαρ, τα οποία «σημαδεύουν» τις χειρότερες ερμηνείες της χρονιάς.
Στην 43η τελετή απονομής για τα Χρυσά Βατόμουρα η ταινία για τη Μέριλιν Μονρόε «Blonde» του Netflix έλαβε την κορυφαία «ατίμωση», καθώς αναδείχθηκε η χειρότερη ταινίας της χρονιάς. Έλαβε ακόμα το Χρυσό Βατόμουρο για τη χειρότερη φωτογραφία και το χειρότερο σενάριο. Τα Razzies χαρακτήρισαν την ταινία, με πρωταγωνίστρια την Άνα ντε Άρμας, η οποία είναι υποψήφια για Όσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου ως «μισογυνική, αισχρή και παραπλανητική», σημειώνοντας ότι «εκμεταλλεύεται ξεδιάντροπα τη μνήμη της αείμνηστης Μονρόε».
Η ταινία «Elvis» του Μπαζ Λούρμαν πήρε επίσης δύο Χρυσά Βατόμουρα για την ερμηνεία του Τομ Χανκς στον ρόλο του μάνατζερ του Έλβις, συνταγματάρχη Τομ Πάρκερ, ως χειρότερη ερμηνεία σε Β’ ανδρικό ρόλο και για το γεμάτο λάτεξ προσθετικό του πρόσωπο (και η απερίγραπτη προφορά του).
Δύο Χρυσά Βατόμουρα απέσπασε και το «Morbius» για τη χειρότερη ηθοποιό σε Β’ γυναικείο ρόλο, την Άντρια Αρτζόνα, και τον χειρότερο ηθοποιό στον πρωταγωνιστικό ρόλο, που υποδύθηκε ο Τζάρετ Λέτο.
Το «Pinocchio» της Ντίσνεϊ έλαβε το Χρυσό Βατόμουρο για το χειρότερο remake.
Οι διοργανωτές απένειμαν για πρώτη φορά βραβείο στον εαυτό τους για το ατόπημα να συμπεριλάβουν ένα παιδί στην κατηγορία της χειρότερης γυναικείας ερμηνείας. Η υποψηφιότητα της 12χρονης Ράιαν Κίρα Άρμστρονγκ για το «Firestarter» αποσύρθηκε τον περασμένο Ιανουάριο μετά τις αντιδράσεις, ενώ ο δημιουργός των «βραβείων» Τζον Γουίλσον, ζήτησε συγγνώμη, και ανακοίνωσε όριο ηλικίας όσον αφορά τις υποψηφιότητες στις κατηγορίες ερμηνείας.
Οι νικητές των Χρυσών Βατόμουρων
Χειρότερη Ταινία
«Blonde»
Χειρότερος Ηθοποιός
Τζάρεντ Λέτο, «Morbius»
Χειρότερη Ηθοποιός
Τα Χρυσά Βατόμουρα, για τα όσα συνέβησαν με την υποψηφιότητα της 12χρονης Ράιαν Κίρα Άρμστρονγκ
Χειρότερο Remake/Rip-off/Sequel
Disney’s «Pinocchio»
Χειρότερος Β’ Ανδρικός Ρόλος
Τομ Χανκς, «Elvis»
Χειρότερος Β’ Γυναικείος Ρόλος
Άντρια Αρτζόνα, «Morbius»
Χειρότερο Ζευγάρι
Τομ Χανκς και το γεμάτο λάτεξ προσθετικό του πρόσωπο (και η απερίγραπτη προφορά του), «Elvis»
Χειρότερος Σκηνοθέτης
Κόλσον Μπέικερ και Μοντ Σαν, «Good Morning»
Χειρότερο Σενάριο
«Blonde», Άντριου Ντόμινκ, διασκευή από τη νουβέλα της Τζόις Κάρολ Όουτς
Βραβείο Razzie Redeemer
Κόλιν Φάρελ, Τα Πνεύματα του Ινισέριν (είχε προταθεί για το βραβείο χειρότερου ηθοποιού το 2005 για τον «Μέγα Αλέξανδρο»).