Φορέας Διαχείρισης Οίτης: Δωρεάν ξεναγήσεις στο Κέντρο Ενημέρωσης Παύλιανης τα Σάββατα του Αυγούστου

Άκης Λούκας Avatar

Το Κέντρο Ενημέρωσης του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Οίτης, Κοιλάδας Σπερχειού και Μαλιακού Κόλπου στεγάζεται στο παλιό πέτρινο Δημοτικό Σχολείο της Παύλιανης.

 

Στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του σχολείου, το Κέντρο Ενημέρωσης με σύγχρονο, ευχάριστο και παραστατικό τρόπο δίνει τη δυνατότητα σε ένα ευρύ κοινό, όλων των ηλικιών, να έρθει σε επαφή με τη βιοποικιλότητα και το φυσικό περιβάλλον της Οίτης.

Η αίθουσα περιλαμβάνει εκθεματικές επιφάνειες που παρουσιάζουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του βουνού καθώς και κάποια στοιχεία της ανθρωπογεωγραφίας της περιοχής, διαθέτει ψηφιακό διαδραστικό πίνακα με διάφορα εκπαιδευτικά παιχνίδια-εφαρμογές, αλλά και ηχητική εγκατάσταση που αναπαράγει τους ήχους των ζώων του δάσους. Στόχος είναι η ενεργοποίηση των αισθήσεων (όραση, ακοή, αφή) του επισκέπτη, προκειμένου να ανακαλύψει βιωματικά τη βιοποικιλότητα του βουνού και να ευαισθητοποιηθεί σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και η ξενάγηση στο χώρο γίνεται δωρεάν από το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης κατόπιν συνεννόησης για την ημερομηνία επίσκεψης, ενώ ο χώρος είναι προσβάσιμος και από άτομα με ειδικές ανάγκες.

Ειδικά τον μήνα Αύγουστο προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης θα βρίσκεται στο Κέντρο Ενημέρωσης για δωρεάν ξενάγηση κάθε Σάββατο από τις 10:00 έως τις 14:00.

Tagged in :

Άκης Λούκας Avatar