Φεστιβάλ Οίτης – “Τίποτα δεν πάει χαμένο”: Ένα νοσταλγικό αφιέρωμα στον αγαπημένο δημιουργό Μανώλη Ρασούλη

Άκης Λούκας Avatar

Το 15ο Φεστιβάλ Οίτης, αποχαιρέτησε τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού με ένα νοσταλγικό αφιέρωμα στον αγαπημένο δημιουργό Μανώλη Ρασούλη την Τετάρτη 30 Ιουνίου.

 

Οι χιλιοτραγουδισμένοι στίχοι του Μανώλη Ρασούλη μας γέμισαν τόσα πολλά συναισθήματα… Χαρά που τους σιγοψιθυρίσαμε ξανά όλοι μαζί, νοσταλγία για τις αναμνήσεις που μας ξύπνησαν, συγκίνηση που τους ακούγαμε από την υπέροχη φωνή της κόρης του, Ναταλίας Ρασούλη.  Μαζί με τις εξαίσιες φωνές των Θάνου Ματζίλη και Κωνσταντίνου Στεφανή μας ταξίδεψαν στον κόσμο του Μανώλη Ρασούλη.  Το σύνολο συμπλήρωσε υποδειγματικά η Ορχήστρα “Ρυθμός”, η οποία απέδωσε με μουσική ευλάβεια κι ενορχηστρωτική πρωτοτυπία τα μουσικά κομμάτια.

 

 

 

Ακούσαμε επιλεγμένα τραγούδια από όλη την πορεία του Μανώλη Ρασούλη και τη συνεργασία του με τους σπουδαιότερους συνθέτες και θυμηθήκαμε μεγάλες στιγμές του ελληνικού τραγουδιού.  Τραγουδώντας όλοι μαζί τα τραγούδια του μεγάλου δημιουργού αναπολούσαμε ταυτόχρονα τις στιγμές της δικής μας ζωής που αυτά σημάδεψαν, ενώ με χαρά είδαμε στο κοινό και νέους ανθρώπους που μπορεί να μην γνώρισαν το Μανώλη Ρασούλη, γνωρίζουν όμως κι αγαπούν το έργο του έτσι που στο τέλος όλοι συμφωνήσαμε πως… “τίποτα δεν πάει χαμένο”!

Στις πιο συγκινητικές στιγμές όταν η Ναταλία Ρασούλη μοιράστηκε μαζί μας προσωπικές ιστορίες και τα αγαπημένα τραγούδια του πατέρα της ενώ η βραδιά έκλεισε μοναδικά με την ίδια να μας τραγουδά, σχεδόν a capella το συγκλονιστικό “Στη Ρωγμή του Χρόνου”.

Δείτε φωτορεπορτάζ από τη συναυλία – αφιέρωμα:

Bίντεο-Φωτογραφίες: Άκης Λούκας

                                                  

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα του 15ου Φεστιβάλ Οίτης στο xwra.gr

Info:

15ο Φεστιβάλ Οίτης
Τόπος Τεχνών «Χώρα»
Λελέικα Υπάτης, Φθιώτιδα
Τηλ. 2231051075
emailinfo@xwra.gr
www.xwra.gr

 

Ειδικά μέτρα λόγω της πανδημίας COVID-19: Η διεξαγωγή των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ γίνεται τηρουμένων όλων των υγειονομικών μέτρων που ισχύουν για την πραγματοποίηση ζωντανών θεαμάτων έτσι ώστε να διασφαλιστεί η υγεία όλων (θεατών, καλλιτεχνών, εργαζομένων). Παρακαλείσθε για την τήρηση των αποστάσεων κατά την είσοδό σας στον χώρο έκδοσης των εισιτηρίων και για τη  σταδιακή αποχώρηση στο τέλος των εκδηλώσεων ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

 

 

Το 15ο Φεστιβάλ Οίτης πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τον Δήμο Λαμιέων και τον Οργανισμό Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας (Ο.Π.Α.Σ.Τ.Ε).

Tagged in :

Άκης Λούκας Avatar