Πέθανε στα 41 του ο σχεδιαστής και καλλιτεχνικός διευθυντής της Louis Vuitton

kalkanteras Avatar

Ο Virgil Abloh πέθανε μετά από μάχη με μια σπάνια, επιθετική μορφή καρκίνου, το καρδιακό αγγειοσάρκωμα. Ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής της ανδρικής συλλογής ρούχων της Louis Vuitton και CEO της εταιρείας Off-White.

Ήταν 41 ετών ενώ η δυσάρεστη είδηση του θανάτου του, έγινε γνωστή μέσα τη σελίδα του το Instagram, όπου την Κυριακή (28/11) αναρτήθηκε το παρακάτω μήνυμα:

“Είμαστε συντετριμμένοι που ανακοινώνουμε τον θάνατο του αγαπημένου μας Virgil Abloh, ενός αφοσιωμένου πατέρα, συζύγου, γιου, αδελφού και φίλου. Θα παραμείνει ζωντανός από την αγαπημένη του σύζυγο Shannon Abloh, τα παιδιά του Lowe Abloh και Grey Abloh, την αδερφή του Edwina Abloh, τους γονείς του Nee και Eunice Abloh και πολλούς αγαπημένους φίλους και συναδέλφους.

Για περισσότερα από δύο χρόνια, ο Virgil πάλεψε γενναία με μια σπάνια, επιθετική μορφή καρκίνου, το καρδιακό αγγειοσάρκωμα. Επέλεξε να υπομείνει τη μάχη του ιδιωτικά από τη διάγνωσή του το 2019, κάνοντας πολυάριθμες δύσκολες θεραπείες, ενώ παράλληλα διηύθυνε πολλά σημαντικά ιδρύματα που καλύπτουν τη μόδα, την τέχνη και τον πολιτισμό.

Μέσα από όλα αυτά, η εργασιακή του ηθική, η απέραντη περιέργεια και η αισιοδοξία του δεν αμφιταλαντεύτηκαν ποτέ. Ο Virgil είχε ως οδηγό την αφοσίωσή του στην τέχνη του και την αποστολή του να ανοίξει πόρτες για τους άλλους και να δημιουργήσει μονοπάτια για μεγαλύτερη ισότητα στην τέχνη και το σχέδιο. Συχνά έλεγε: «Ό,τι κάνω είναι για την 17χρονη εκδοχή του εαυτού μου», πιστεύοντας βαθιά στη δύναμη της τέχνης να εμπνεύσει τις μελλοντικές γενιές.

Σας ευχαριστούμε όλους για την αγάπη και την υποστήριξή σας και ζητάμε ιδιωτικότητα καθώς θρηνούμε και γιορτάζουμε τη ζωή του Βιργίλιου.

Virgil Abloh, 30 Σεπτεμβρίου 1980 – 28 Νοεμβρίου 2021”.

“Οι Louis Vuitton και Off White ανακοινώνουν συντετριμμένοι τον θάνατο του Virgil Abloh, την Κυριακή 28 Νοεμβρίου, από καρκίνο, με τον οποίο έδινε μάχη εδώ και αρκετά χρόνια.

Ο Bernard Arnault, Διευθύνων Σύμβουλος της LVMH, δήλωσε: «Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από αυτά τα τρομερά νέα. Ο Virgil δεν ήταν μόνο ένας ιδιοφυής σχεδιαστής και οραματιστής, ήταν επίσης ένας άνθρωπος με όμορφη ψυχή και μεγάλη σοφία. Η οικογένεια της LVMH κι εγώ βρισκόμαστε σε αυτή τη στιγμή της μεγάλης θλίψης και όλοι σκεφτόμαστε τους αγαπημένους του»”.

 

 

Tagged in :

kalkanteras Avatar