Οι διακρίσεις στο επίκεντρο του φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Positively Different

kalkanteras Avatar

Το φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Positively Different Short Film Festival επιστρέφει για τρίτη χρονιά στις 11, 12 και 13 Μαρτίου στον κινηματογράφο Τριανόν.

Η ομάδα της διοργάνωσης επιλέγει 35 ταινίες μικρού μήκους από 17 χώρες όλου του κόσμου που έχουν ως επίκεντρο ιστορίες ατόμων και κοινοτήτων που βιώνουν καταπίεση λόγω φύλου, σεξουαλικότητας, φυλής, εθνικότητας, θρησκείας ή υγείας.

Οι φιναλίστ διαγωνίζονται για τρία βραβεία (κριτικής επιτροπής, κοινού και καλύτερης ελληνικής παραγωγής), τα οποία συνοδεύονται από χρηματικά έπαθλα.

Το πρόγραμμα των προβολών πλαισιώνουν δύο εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 12 Μαρτίου. Στις 6 μ.μ. θα διοργανωθεί ανοιχτός διάλογος με θέμα «Συμπτώματα αρρενωπότητας» και τη συμμετοχή του δικηγόρου Βασίλη Σωτηρόπουλου, του κλινικού ψυχολόγου, Αντώνη Πούλιου, του δημοσιογράφου Δημήτρη Τερζή, της ηθοποιού, Άννας- Μαρίας Παπαχαραλάμπους, και της διευθύντριας της οργάνωσης Red Umbrella Athens, ‘Αννας Κουρουπού. Στις 10.30 μ.μ. θα ακολουθήσει τζαζ συναυλία του Alex Drakos Quartet.

Το πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ είναι διαθέσιμο στο λινκ https://www.positively-different.net/

 

ΑΠΕ ΜΠΕ

Tagged in :

kalkanteras Avatar