«Όχι στη βία… Ναι στη μουσική!» παράσταση από το Μουσικό Σχολείο, στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας

Άκης Λούκας Avatar

«Χτυπούμε τα boomwhackers μας, ΟΧΙ τους συμμαθητές μας» μια μαθητική μουσικοθεατρική παράσταση, από το Μουσικό Σχολείο, στο Δημοτικό Θέατρο 

Το 1975 στην Βενεζουέλα, ο μουσικοπαιδαγωγός  José Antonio Abreu, δημιούργησε το μουσικό εκπαιδευτικό-κοινωνικό πρόγραμμα “El Sistema”. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα βασίστηκε πάνω στην δημιουργία μουσικών συνόλων για παιδιά, με στόχο την παροχή ποιοτικώνδιεξόδων έκφρασης τους μέσω της μουσικής και την αποτροπή τους από την βία και την παραβατικότητα που μάστιζε την τότε κοινωνίαΗ αποτελεσματικότητά του υπήρξε άμεση μιας και όλα τα παιδιά που συμμετείχαν εκτονώθηκαν, εκφράστηκαν, δημιούργησαν τέχνη και μετέβησαν από το περιθώριο στον πολιτισμό.  Σύντομα το πρόγραμμα μεταδόθηκε σε διάφορα μέρη του κόσμου και μέχρι σήμερα περί τα 700.000 παιδιά ευεργετούνται από τα οφέλη του. 

Το Μουσικό Σχολείο Λαμίας , εμπνευσμένο από το συγκεκριμένο πρόγραμμα και αναζητώντας τρόπους προσέγγισης και αντιμετώπισης της ενδοσχολικής βίας, δημιούργησε το μουσικοπαιδαγωγικό πρόγραμμα : «Χτυπούμε τα boomwhackers μας, ΟΧΙ τους συμμαθητές μας.». Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δημιουργήθηκε για μαθητές ηλικίας 12- 17 ετών, ως μια διέξοδος μετατροπής της αστείρευτης ενέργειας τους σε ΤΕΧΝΗ και όχι σε βία.

Υπεύθυνες καθηγήτριες του συγκεκριμένου προγράμματος είναι οι μουσικοπαιδαγωγοί: Μπότη Σταυρούλα και Παπαποστόλου Μάιρα.

Τα αποτελέσματα του συγκεκριμένου προγράμματος θα παρουσιαστούν στην επικείμενη Σ  που γίνεται σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Λαμιέων, με τίτλο «Όχι στη βία… Ναι στη μουσική!».

130 παιδιά επί σκηνής, προτείνουν τρόπους και μεταφέρουν υγιή μηνύματα για την προσέγγιση-αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας, μέσω της μουσικής και του θεάτρου. Η συγκεκριμένη παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016 και ώρα 8:30 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

πρόσκληση-συναυλίας-Boomwhackers

Άκης Λούκας Avatar

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *