ΛΑΜΙΑ: Νέα ποιητική συλλογή από τον Βασίλη Ζούμπο – Μόλις κυκλοφόρησε

Άκης Λούκας Avatar

Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Οσελότος η 2η ποιητική συλλογή του Λαμιώτη Βασίλη Ζούμπου, με τίτλο «Η απόσταση μεταξύ λόγων και έργων»

Μετά την πρώτη του ποιητική συλλογή, που κυκλοφόρησε το 2012 στην Αθήνα από τις εκδόσεις Ηριδανός με τίτλο «Η ερημιά του αληθινού», ο Βασίλης Ζούμπος επανέρχεται με τη δεύτερη συγγραφική του απόπειρα.

Η ποιητική συλλογή «Η απόσταση μεταξύ λόγων και έργων» αποτελείται συνολικά από 44 ποιήματα, 40 πεζά και 4 έμμετρα, χωρισμένα σε τρεις ενότητες «Ύπαρξη», «Απόπειρα» και «Δήμος», όπως και η πρώτη του ποιητική συλλογή.

Η ενότητα «Ύπαρξη» αποτελείται από 15 ποιήματα που έχουν πρωτίστως υπαρξιακό περιεχόμενο.

Η ενότητα «Απόπειρα» αποτελείται από 8 ποιήματα που έχουν πρωτίστως ερωτικό περιεχόμενο.

Η ενότητα «Δήμος» αποτελείται από 21 ποιήματα που έχουν πρωτίστως πολιτικό περιεχόμενο.

Την ποιητική συλλογή μπορεί κανείς να την ξεφυλλίσει εδώ και να την προμηθευτεί εδώ από τις εκδόσεις Οσελότος και από όλα τα βιβλιοπωλεία (κανονικά και ηλεκτρονικά), μετά από παραγγελία.

Την πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο «Η ερημιά του αληθινού» μπορεί κανείς να την προμηθευτεί από τις Εκδόσεις Ηριδανός στην Αθήνα, καθώς και από όλα τα βιβλιοπωλεία, μετά από παραγγελία.

 

φωτο: vasiliszoumpos.blogspot.gr

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Βασίλης Ζούμπος γεννήθηκε στα Γιάννενα το 1978 και μεγάλωσε στη Λαμία. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός, Πολιτική Οικονομία και Παιδαγωγικά στην Αγγλία, όπου έζησε συνολικά για 9 χρόνια. Έχει εργαστεί ως Πολιτικός Μηχανικός και ως Εκπαιδευτικός στην Ελλάδα και την Αγγλία.

Είναι ενεργός πολιτικά στον χώρο της αριστεράς από τις αρχές τις δεκαετίας του ‘90 μέχρι και σήμερα, ενώ διετέλεσε περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας την περίοδο 2014 – 2017.

Οι κυριότερες λογοτεχνικές του επιρροές είναι ο Καρυωτάκης, ο Καβάφης, ο Βάρναλης, ο Λειβαδίτης, ο Καββαδίας, ο Ντοστογιέφσκι, ο Καζαντζάκης, ο Λουντέμης, ο Μαρξ, ο Νίτσε, o Σοπενχάουερ, ο Σαρτρ, ο Μπουκόφσκι, ο Ντύλαν και ο Λ. Κόεν,.

Ποιήματά του έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα έντυπα και διαδικτυακά περιοδικά ποίησης. Έχει αρθρογραφήσει κατά καιρούς στην Εφημερίδα ΠΡΙΝ, στον ιστότοπο Παντιέρα και σε άλλους διαδικτυακούς χώρους πολιτικής ανάλυσης.

Στον ελεύθερό του χρόνο διαβάζει κείμενα πολιτικής και οικονομικής ανάλυσης, ελληνική και ξένη λογοτεχνία, ακούει πολλή μουσική και μελοποιεί τα ποιήματά του σε ροκ τραγούδια.

 Δείτε περισσότερα για τον Βασίλη Ζούμπο :
Facebook: Vasilis Zoumpos
Blog: vasiliszoumpos.blogspot.gr

Tagged in :

Άκης Λούκας Avatar