ΛΑΜΙΑ: Κούλουμα στη «Χώρα» με Αποκριάτικο Εργαστήρι για μικρούς και μεγάλους

Άκης Λούκας Avatar

Έθιμα από όλη την Ελλάδα αναβιώνουν από τα παιδιά την Καθαρά Δευτέρα, στα Λελέικα Υπάτης, στον Τόπο Τεχνών «Χώρα»

Το «Αγρόκτημα βιωματικής εκπαίδευσης της Χώρας» υποδέχεται τους μικρούς του φίλους με ένα εργαστήρι Αποκριάς: Φανοί και Τζαμάλες ( αποκριάτικες φωτιές ), Κουδουνάδες και Αλευροπόλεμος.

Από την Κρήτη μέχρι τις Σέρρες, από τη Λέρο μέχρι την Ξάνθη κι από την Κέρκυρα μέχρι την Λάρισα, γνωστά ή άγνωστα αποκριάτικά έθιμα αναβιώνουν μέχρι σήμερα, κρατώντας ζωντανή την ελληνική παράδοση.

Μπορεί για τους περισσότερους οι Απόκριες να συνδέονται με τα μεγάλα καρναβάλια, τις παρελάσεις μεταμφιεσμένων ή τους ξέφρενους χορούς. Σε αρκετούς όμως νομούς και γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας, σώζονται έθιμα και παραδόσεις που μεταφέρονται αναλλοίωτα από γενιά σε γενιά μέχρι και τις μέρες μας. Mέσα από το συγκεκριμένο εργαστήρι γίνεται μια πρώτη γνωριμία και μια προσπάθεια αναπαράστασης ορισμένων από αυτά τα έθιμα.

Αυτή την εβδομάδα η «Χώρα» υποδέχεται νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία της περιοχής μας ενώ την Καθαρά Δευτέρα το παραπάνω Αποκριάτικο Εργαστήρι θα φιλοξενήσει τους μικρούς επισκέπτες που θα συμμετάσχουν στα Κούλουμα της Χώρας.

koulouma-xwra-5koulouma-xwra-1

Info:
Κούλουμα στη «Χώρα»
Κ.Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017
Τόπος Τεχνών «Χώρα»
Λελέικα Υπάτης, Φθιώτιδα
Τηλ. 2231051075
www.xwra.gr
email: info@xwra.gr

 

Άκης Λούκας Avatar

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *