Θέατρο: 8 παραστάσεις για να δείτε online

Άκης Λούκας Avatar

8 αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μπορείτε να απολαύσετε online, σήμερα Δευτέρα του Πάσχα 20 Απριλίου!

 

 

Οι Ελληνικές παραστάσεις που είναι διαθέσιμες online σήμερα:

Ίδρυμα Ωνάση

Σήμερα προβάλλονται, πάλι σε live premiere, για πρώτη φορά από την Επίδαυρο, οι «Όρνιθες» του Νίκου Καραθάνου, όπως παρουσιάστηκαν τον Αύγουστο του 2016, στην πρώτη «πτήση» τους στο ελληνικό κοινό, προτού ξεκινήσουν το συγκινητικό τους ταξίδι ανά τον κόσμο (θα είναι διαθέσιμο για μία εβδομάδα).

Δείτε την παράσταση εδώ

Επίσης θα είναι διαθέσιμη online στο ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση στο YouTube, η απολαυστική παράσταση, από το Onassis Youth Festival 2019, «Καλοκαιρινή Βροχή», σε σκηνοθεσία Βάσιας Ατταριάν και Μυρτώς Μακρίδη (ομάδα Ντουθ), με τη συμμετοχή μαθητών από το 41ο Γυμνάσιο Αθηνών.

Ακόμη μπορείτε να δείτε εκ νέου την εντυπωσιακή χορογραφία «XENOS» του Akram Khan. Η  παράσταση θα είναι διαθέσιμη έως 16 Μαΐου στις 21:00 και θα προβάλλεται με αγγλικούς και ελληνικούς υπότιτλους.

Δείτε την παράσταση εδώ.

Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας προβάλει το αριστούργημα του σπουδαίου Αμερικανού συγγραφέα Τενεσί Ουίλιαμς, «Ο Γυάλινος Κόσμος» σε σκηνοθεσία Γιάννη Μαργαρίτη. Επίσης διαθέσιμες online θα βρείτε και τις παραστάσεις: Ο Γενικός Γραμματεύς, Το Μαργαριτάρι του Κόσμου, και Οι φασουλήδες με το ρόπαλο.

Δείτε τις παραστάσεις εδώ.

Θεσσαλικό Θέατρο

Το Θεσσαλικό Θέατρο προβάλλει online και μέχρι την Τετάρτη 22/4 στις 00:00, την παράσταση «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο» σε σκηνοθεσία της Κυριακής Σπανού. Πρόκειται για θεατρική προσαρμογή του σεναρίου του Νίκου Φώσκολου, που έγινε κινηματογραφική επιτυχία, σε σκηνοθεσία Βασίλη Γεωργιάδη. Το έργο ξεδιπλώνει τις μεγάλες συγκρούσεις που εξελίχτηκαν ανάμεσα σε κολίγους και τσιφλικάδες στο Θεσσαλικό Κάμπο στις αρχές του περασμένου αιώνα με βασικό αίτημα τη διανομή της γης στους ακτήμονες χωρικούς.

Δείτε την παράσταση εδώ.

Εθνικό Θέατρο

Σήμερα, έως και τις 14:00 το μεσημέρι, το Εθνικό Θέατρο προβάλει την παράσταση «Του Kουτρούλη ο γάμος» του Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκαβή, την πάντα επίκαιρη και απολαυστική πολιτική σάτιρα, η οποία παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο του 2012, σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου.

H παράσταση θα προβληθεί στο www.n-t.gr και στο www.culture.gr.http://www.culture.gr.

Παραστάσεις από το εξωτερικό που μπορείτε να βρείτε σήμερα online:

Metropolitan Opera Νέας Υόρκης

Η Metropolitan Opera Νέας Υόρκης προβάλει την κωμική όπερα σε τρεις πράξεις του Ρίχαρντ Στράους, «Der Rosenkavalier», σε μουσική διεύθυνση του Sebastian Weigle. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 02:00 μετά τα μεσάνυχτα της επόμενης ημέρας.

Δείτε την παράσταση εδώ.

Κρατική όπερα της Βιέννης

Κάθε μέρα, η Κρατική όπερα της Βιέννης ανεβάζει και από μία παράσταση όπερας στην streaming πλατφόρμα της.  Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να δημιουργήσετε δωρεάν έναν λογαριασμό στην πλατφόρμα της Όπερας. Σήμερα, λοιπόν, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε online, στις 21:00 (ώρα Ελλάδος), την όπερα σε δύο πράξεις «Η Ιταλίδα στο Αλγέρι» του  Τζοακίνο Ροσσίνι, σε μουσική διεύθυνση του Evelino Pidò.

Δείτε την παράσταση εδώ.

Κι άλλες θεατρικές παραστάσεις online!

Επιπλέον, μπορείτε να απολαύσετε παλαιότερες παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου, που είναι διαθέσιμες online στο ψηφιοποιημένο αρχείο του, τη νέα υπηρεσία on demand του Θεάτρου Τέχνης, που μπορείτε να παρακολουθήσετε παραστάσεις έναντι χαμηλού αντιτίμου, εμβληματικές παραστάσεις από το αρχείο του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, καθώς και άλλες πολλές παραστάσεις που διατίθενται ελεύθερα στο διαδίκτυο!

Tagged in :

Άκης Λούκας Avatar