Βραβεία Public: Ανακοινώθηκαν οι νικητές

kalkanteras Avatar

Ανακοινώθηκαν τα φετινά Βραβεία Public, τα οποία διοργανώθηκαν για 10η χρονιά φέτος, με τη συμμετοχή 211.000 αναγνωστών οι οποίοι ανέδειξαν τους μεγάλους νικητές σε οκτώ κατηγορίες.

 

Το Βραβείο Ελληνικού Μυθιστορήματος απέσπασε Κώστας Κρομμύδας για τον: «Δούρειο Ίππο», (Εκδόσεις Διόπτρα), ως καλύτερο Ελληνικό Διήγημα αναδείχτηκε το «Είναι ζήτημα Xημ…ίου» του Βαγγέλη Νάστου (Εκδόσεις Bell) το βραβείο Σύγχρονης Ελληνικής Ποίησης πήγε στον Λευτέρη Ζαμπετάκη για το «Ψυχής μου κύματα» (Εκδόσεις Διόπτρα) και αυτό της Ελληνικής Παιδικής Λογοτεχνίας στον Μάριο Μάζαρη για το βιβλίο του «Η αγκαλιά που ψήλωνε» (Εκδόσεις Παπαδόπουλος).

Στα φετινά Βραβεία Βιβλίου Public, αναγνώστες όλων ηλικιών είχαν την ευκαιρία να επιλέξουν ανάμεσα σε 1.746 βιβλία και 1.445 συγγραφείς, επιβραβεύοντας ό,τι τους έκανε να προβληματιστούν, να συγκινηθούν και να μεταφερθούν σε έναν διαφορετικό, φανταστικό κόσμο. Με την πολύτιμη συμβολή των 88 σημαντικότερων εκδοτικών οίκων της χώρας, τα Public διοργάνωσαν για ακόμη μια χρονιά τη μεγαλύτερη γιορτή-θεσμό προς τιμήν της λογοτεχνίας, δίνοντας στο αναγνωστικό κοινό την ευκαιρία να αναδείξει τους κορυφαίους τίτλους και να εκφράσει την αγάπη του για το βιβλίο.

Παράλληλα, όπως κάθε χρόνο, έτσι φέτος, απονεμήθηκε το Ειδικό Βραβείο στην κατηγορία «Εκδοτικό Αποτύπωμα» με το οποίο τιμήθηκαν οι Εκδόσεις Μεταίχμιο.

Επιπλέον,οι Σύμβουλοι Πωλήσεων των βιβλιοπωλείων Public απένειμαν το «Βραβείο Βιβλιοπωλείων Public» για το καλύτερο Ελληνικό Μυθιστόρημα στο βιβλίο «Αλμύρα. Η ευτυχία αλλιώς», Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη (Εκδόσεις Ψυχογιός) και αυτό για το καλύτερο Ελληνικό Παιδικό Βιβλίο στο «Αν σε χάσω, μικρέ ελέφαντα», του Κωνσταντίνα Αρμενιάκου, σε εικονογράφηση Zafouko Yamamoto, (Εκδόσεις Μίνωας)

Οι νικητές

1. Ελληνικό Μυθιστόρημα: «Δούρειος Ίππος», Κώστας Κρομμύδας, Εκδόσεις Διόπτρα

2. Μεταφρασμένο Μυθιστόρημα: «Μπίλι Σάμερς», Stephen King, Εκδόσεις Κλειδάριθμος

3. Ελληνικό Non-Fiction (δοκίμιο, έρευνα, βιογραφία, μαρτυρία, πολιτική, οικονομία): «Αρχαιολογία αγάπη μου… Έλα πάρε με από δω», Δρ. Θεόδωρος Παπακώστας, Εκδόσεις Key Books

4. Ελληνικό Διήγημα: «Είναι ζήτημα Xημ…ίου», Βαγγέλης Νάστος, Εκδόσεις Bell

5. Σύγχρονη Ελληνική Ποίηση: «Ψυχής μου κύματα», Λευτέρης Ζαμπετάκης, Εκδόσεις Διόπτρα

6. Ελληνική Παιδική Λογοτεχνία: «Η αγκαλιά που ψήλωνε», Μάριος Μάζαρης, Εικονογράφηση Άρτεμις Πρόβου, Εκδόσεις Παπαδόπουλος

7. Ελληνική Εφηβική Λογοτεχνία: «Το νησί της βροχής», Δανάη Δραγωνέα, Εκδόσεις Λιβάνη

8. Ευ ζην (ελληνικά βιβλία Μαγειρικής, Αυτοβελτίωσης, Χόμπι-Ελεύθερου Χρόνου): «Όλα είναι σκέψεις», Ελευθέριος Γ. Ελευθεριάδης, Εκδόσεις Ψυχογιός.

 

 

Tagged in :

kalkanteras Avatar