Βραβεία Emmy 2023: Τον Ιανουάριο η απονομή εξαιτίας της απεργίας στο Χόλυγουντ

kalkanteras Avatar

Η τελετή απονομής των βραβείων Emmy, των «Όσκαρ» της αμερικανικής τηλεόρασης, αναβάλλεται για περίπου τέσσερις μήνες, ανακοίνωσαν σήμερα οι διοργανωτές, καθώς η απεργία των ηθοποιών και των σεναριογράφων του Χόλυγουντ έχει παραλύσει τον τομέα εδώ και περισσότερες από 100 ημέρες.

 

 

Η απονομή ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τις 18 Σεπτεμβρίου αλλά μετατέθηκε για τα μέσα Ιανουαρίου 2024, ανακοίνωσαν το τηλεοπτικό κανάλι Fox και η Ακαδημία της Τηλεόρασης, σε κοινή ανακοίνωσή τους.

«Η 75η τελετή των Βραβείων Emmy θα μεταδοθεί τη Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2024» ανέφερε ένας εκπρόσωπος του καναλιού που αναμεταδίδει ζωντανά την τελετή.

Η τελετή, το σημαντικότερο «ραντεβού» του ραδιοτηλεοπτικού τομέα, είχε αναβληθεί για τελευταία φορά το 2001, λόγω των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.

 

Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί καμία συμβιβαστική λύση μεταξύ των συνδικάτων των σεναριογράφων και των ηθοποιών με τα μεγάλα στούντιο. Ηθοποιοί και σεναριογράφοι ζητούν καλύτερες αμοιβές και να ρυθμιστεί η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στην κινηματογραφική βιομηχανία.

 

Tagged in :

kalkanteras Avatar