Αρχική Agenda Λαμία: Σεμιναριακά μαθήματα Ιστορίας της Τέχνης στα Εικαστικά Εργαστήρια – Δηλώστε συμμετοχή

Λαμία: Σεμιναριακά μαθήματα Ιστορίας της Τέχνης στα Εικαστικά Εργαστήρια – Δηλώστε συμμετοχή

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με τον ιστορικό Τέχνης, Ευθύμη Λαζόγκα.– Νέο τμήμα

Τα Εικαστικά Εργαστήρια του Δήμου Λαμιέων στα πλαίσια μιας σειράς αξιόλογων σεμιναρίων με απώτερο σκοπό την αναβάθμιση και εξέλιξή τους σε πραγματικό σχολείο τέχνης, θα πραγματοποιήσουν σεμιναριακό μάθημα Ιστορίας της Τέχνης με προσκεκλημένο τον Ιστορικό Τέχνης Ευθύμη Λαζόγκα, διδάσκοντα του Μεταπτυχιακού Εικαστικών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

Το μάθημα θα γίνεται δύο φορές τον μήνα και θα περιλαμβάνει διαφορετικές ενότητες από την Αρχαία έως την νεότερη Tέχνη.

Δηλώστε συμμετοχή στη Γραμματεία των εικαστικών Εργαστηρίων στο τηλέφωνο 2231066066

Μετά το πρώτο μάθημα της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου και την μεγάλη εκδήλωση ενδιαφέροντος συνεχίζονται οι εγγραφές για τη δημιουργία δεύτερου τμήματος

 

 

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
Αριστοτέλους 1, Πλ. Λαού, Λαμία
τηλ.& fax: 22310 66066
emaile.ergasthria.lamia@gmail.com
Facebook/Εικαστικά Εργαστήρια Δήμου Λαμιέων

eikastika-2
Ο Ευθύμης Λαζόγκας. Φωτό: Akis Loukas / Mag24

Λίγα λόγια για το έργο του Ευθύμη Λαζόγκα

Ο Ευθύμης Λαζόγκας διδάσκει Ιστορία της Τέχνης στην Α.Σ.Κ.Τ.  Έχει βρεθεί σε επιστημονικές ομιλίες διαφορετικών ακροατηρίων. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, δίδαξε Κλασική Αρχαιολογία στα αρχαιολογικά τμήματα των Πανεπιστημίων Κρήτης και Πελοποννήσου (2006-2010). Δίδαξε τα μαθήματα: “Θεοί και ήρωες στην αρχαϊκή και κλασική εικονογραφία”, “Αρχαϊκή Λακωνική Εικονογραφία” (Πανεπιστήμιο Κρήτης), “Η γεωμετρική και η αρχαϊκή εποχή”, “Επισκόπηση της Αρχαίας Ελληνικής Τέχνης”.

Συμμετείχε σε διεθνή συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό (King’s College “Personification in the Greek world – London”, Αθανασία – Immortality – Ρόδος), κ.ά. Έχει δώσει διαλέξεις σε πολλά πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού (PARIS Ι – Σορβόννη, PARIS Χ, Πανεπιστήμια Αθηνών, Κρήτης, Πελοποννήσου, Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, Αρχιτεκτονική Α.Π.Θ.) κ.ά. Έχει επίσης συμμετάσχει στις ανασκαφές του Δίου, της Ιτάνου, της Ελεύθερνας κ.ά.