Αρχική Μουσική Είδα... Με Θανάση Παπακωνσταντίνου και Σωκράτη Μάλαμα ξεκίνησε το φετινό Φεστιβάλ Οίτης, στα...

Με Θανάση Παπακωνσταντίνου και Σωκράτη Μάλαμα ξεκίνησε το φετινό Φεστιβάλ Οίτης, στα Λελέικα Υπάτης – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με τεράστια επιτυχία ξεκίνησε και φέτος το Φεστιβάλ Οίτης! Θανάσης Παπακωσταντίνου και Σωκράτης Μάλαμας σήμαναν την έναρξη του μεγαλύτερου φεστιβάλ της περιοχής μας, που πραγματοποιείται για 12η συνεχή χρονιά  στον Τόπο Τεχνών «Χώρα», στα Λελέικα Υπάτης.

«Με Στόμα Που Γελά» ο Θανάσης και ο Σωκράτης ανέβηκαν στην σκηνή και ξεσήκωσαν με τα τραγούδια τους χιλιάδες θεατές.

Ο νέος δίσκος του Θανάση Παπακωνσταντίνου με ερμηνευτή τον Σωκράτη Μάλαμα στάθηκε αφορμή για να αποφασίσουν, σαν έτοιμοι από καιρό, τη σύμπραξη για το φετινό συναυλιακό καλοκαίρι. Και η προσμονή του κοινού της Φθιώτιδας – και όχι μόνο – για τη ζωντανή κοινή τους εμφάνιση το βράδυ της Τετάρτης, 20 Ιουνίου, στο Φεστιβάλ Οίτης, ήταν μεγάλη… Ακόμα και η «Χώρα» αποδείχτηκε μικρή για να χωρέσει το φανατικό τους κοινό που έσπευσε να παρακολουθήσει live τη σύμπραξη των δύο σπουδαίων καλλιτεχνών.

Η βραδιά ξεκίνησε με τους δύο πρωταγωνιστές της βραδιάς, Θανάση και Σωκράτη, επί σκηνής να μοιράζονται τη θερμή υποδοχή του κόσμου. Για τις επόμενες ώρες εναλλάσσονταν στη σκηνή, αλλά κυρίως  συνυπήρχαν σε αυτή γνωρίζοντας την αποθέωση από τη λαοθάλασσα που βρέθηκε στην πλατεία. Τραγούδια όπως «Είχα τον Κήπο της Εδέμ», «Η Καλύβα», «Σκέψη μου Ξημερωμένη» και «Ζητιανόξυλο» ξεσήκωσαν τους πάντες.

Πέρα όμως από την κοινή πορεία ακούστηκαν και συνθέσεις από την προσωπική δουλειά του καθενός. Τι να πρωτοαναφέρει κανείς; «Αγρύπνια», «Αποσπερίτης», «Όταν Χαράζει»,  «Τίποτα Δε Χάθηκε», «Τσιγάρο Ατέλειωτο», «Πριγκηπέσα»… το ένα να διαδέχεται το άλλο με τον κόσμο να αποθεώνει τους δύο ερμηνευτές.

Είναι βέβαιο ότι το φετινό συναυλιακό καλοκαίρι ξεκίνησε δυνατά…και έπεται συνέχεια. Το πλήρες πρόγραμμα του 12ου Φεστιβάλ Οίτης και πληροφορίες για τις επόμενες εκδηλώσεις στο xwra.gr

Το Φεστιβάλ Οίτης πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεά Ελλάδας και τον Δήμο Λαμιέων.

 

Info:
12ο Φεστιβάλ Οίτης
Τόπος Τεχνών «Χώρα»

Λελέικα Υπάτης , Φθιώτιδα
Τηλ. 2231051075
email: info@xwra.gr
www.xwra.gr