Αρχική Μουσική Το “Live Forever” των Oasis το καλύτερο βρετανικό τραγούδι της ιστορίας(;;;)

Το “Live Forever” των Oasis το καλύτερο βρετανικό τραγούδι της ιστορίας(;;;)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Noel Gallagher πανηγυρίζει με αυτάρεσκες δηλώσεις

Μέχρι πρότινος, η υφήλιος ήξερε ότι οι Βρετανοί θεωρούν καλύτερο «δικό τους» τραγούδι στη μουσική ιστορία το “Bohemian Rhapsody” των Queen (1975) και, για να λέμε την αλήθεια, ήμασταν όλοι ικανοποιημένοι με την ετυμηγορία.

Τώρα, όμως, ένα νέο γκάλοπ για το Radio X στέλνει το “Bohemian Rhapsody” στο νούμερο 2 της σχετικής λίστας, ανεβάζοντας στην κορυφή το “Live Forever” των Oasis (Βρετανία #10), ένα από τα πιο γερά και αγαπημένα τους τραγούδια, προερχόμενο από το ντεμπούτο Definitely Maybe του 1994.

 Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι στο νούμερο 3 βρίσκεται πάλι τραγούδι των Oasis, αυτήν τη φορά το “Don’t Look Back Ιn Anger” (Βρετανία #1, Η.Π.Α. #55) από το (What’s Τhe Story) Morning Glory? του 1995.

Γεμάτος αυταρέσκεια, ο Noel Gallagher έσπευσε να δηλώσει στον βρετανικό Τύπο ότι «ορισμένοι άνθρωποι προσπαθούν να γίνουν μεγαλύτεροι ή καλύτεροι από τους συγχρόνους τους ή τους προκατόχους τους. Όσο για μένα; Προσπαθώ να είμαι καλύτερος από τον εαυτό μου, κάτι που πλέον ξέρουμε ότι είναι σχεδόν αδύνατον».

Κι αν αναρωτιέστε για τα τραγούδια που συμπληρώνουν την πεντάδα, είναι το “I Am Τhe Resurrection” των Stone Roses στο 4 (1989) και το “Bitter Sweet Symphony” των Verve στο 5 (1997).