Αρχική Agenda ΛΑΜΙΑ: Προβολή της ταινίας «Λαίδη Μακμπέθ», με ελεύθερη είσοδο, στο Δημοτικό Θέατρο

ΛΑΜΙΑ: Προβολή της ταινίας «Λαίδη Μακμπέθ», με ελεύθερη είσοδο, στο Δημοτικό Θέατρο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Οι Φίλοι Κινηματογράφου Λαμίας σας προσκαλούν την Τρίτη 6-3-2018, ώρα 21.15  στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας, στην προβολή της ταινίας «ΛΑΙΔΗ ΜΑΚΜΠΕΘ» (Lady Macbeth), το δυναμικό κινηματογραφικό ντεμπ ούτο του θεατρικού σκηνοθέτη Γουίλιαμ Όλντροϊντ.

Μία ταινία που αναδεικνύει την βικτωριανή υποκρισία πίσω από την ευγένεια σε μία ουσιαστική ιστορία χειραφέτησης, που κοιτάει εντυπωσιακά μπροστά από την εποχή της.

 ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ 

Ηνωμένο Βασίλειο | 2016 | Έγχρωμο | Διάρκεια 89 λεπτά

ΥΠΟΘΕΣΗ : Αγγλική εξοχή, 1865. Η Κάθριν είναι παγιδευμένη σε έναν γάμο χωρίς αγάπη, με έναν πικρό άνδρα, ο οποίος έχει τα διπλά της χρόνια. Η σκληρή οικογένεια του, δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την καθημερινότητα της. Όταν ξεκινά μια παθιασμένη σχέση με έναν νεαρό εργάτη του κτήματος του συζύγου της, μια δύναμη απελευθερώνεται μέσα της, τόσο ισχυρή που τίποτα δεν μπορεί να τη σταματήσει μέχρι να κατακτήσει αυτό που θέλει. Η ταινία βασίζεται στην ομώνυμη νουβέλα του Ρώσου Νικολάι Λεσκόφ που πρωτοδημοσιεύτηκε το 1865 και, προφανώς, εμπνεύστηκε άμεσα από τον χαρακτήρα της σαιξπηρικής Λαίδης για να δημιουργήσει εκείνον της Κατερίνα. Η δράση τής ταινίας μεταφέρεται από τη Ρωσία στη Βόρεια Αγγλία, η Κατερίνα γίνεται Κάθριν, όμως ελάχιστα αλλάζουν στη βασική ιστορία.

«Με γοήτευσε η ιστορία αυτής της γυναίκας. Η ιστορία του βιβλίου, αλλά και του σεναρίου που υπογράφει η Αλις Μπιρτς είναι φανταστική. Συνήθως οι ηρωίδες αυτής της εποχής στη λογοτεχνία ή το σκάνε ή αυτοκτονούν ή υποφέρουν σιωπηλά. Η Κάθριν αντιστέκεται. Βρήκα το χαρακτήρα της τόσο προκλητικό που ήθελα οπωσδήποτε να πω την ιστορία της.»( σκηνοθέτης Γουίλιαμ Όλτροϊντ )

Διαβάστε περισσότερα για ταινία και τους συντελεστές στο σάιτ των Φίλων

 


Στηρίξτε την προσπάθεια των Φίλων Κινηματογράφου Λαμίας  για καλές προβολές!
5 χρόνια προβολών και κινηματογραφικών δράσεων!

 

ΕικόναΦΙΛΟΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΛΑΜΙΑΣ
Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο
Επίσημη ιστοσελίδα:filoicinelamias.wordpress.com
Ακολουθήστε τους «Φίλους Κιν/φου Λαμίας» στο facebook και στο twitter