Αρχική Agenda «Με την πρώτη ματιά»- Δωρεάν κινηματογραφική προβολή στο Δημοτικό Θέατρο

«Με την πρώτη ματιά»- Δωρεάν κινηματογραφική προβολή στο Δημοτικό Θέατρο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Οι Φίλοι Κινηματογράφου Λαμίας σας προσκαλούν την Τρίτη 12-12-2017, ώρα 21.15 στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας, στην τελευταία προβολή για το 2017, με την ταινία «Με την πρώτη ματιά» (Hoje eu Quero Voltar Sozinho), μια τρυφερή ιστορία ενηλικίωσης που βραβεύτηκε στο Βερολίνο και στις Νύχτες Πρεμιέρας.

Με την ταινία αυτή- που αποτελεί την  πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Βραζιλιάνου σκηνοθέτη Ντανιέλ Ριμπέιρο- ολοκληρώνεται το αφιέρωμα «Σκηνοθετικό Ντεμπούτο», που είχαμε ξεκινήσει το Νοέμβριο. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο έφηβος Λεό είναι τυφλός εκ γενετής και αγαπάει την κλασική μουσική (από Τσαϊκόφσκι και Μπραμς μέχρι Άρβο Περτ). Η κολλητή συμμαθήτριά του, Τζιοβάνα, τον βοηθάει και είναι η μοναδική του παρέα, από τα μαθήματα ως την πισίνα. Ο Λεό ονειρεύεται να δραπετεύσει από την -μάλλον αριστοκρατική- γειτονιά του στο Σάο Πάολο και να πάει στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω ενός προγράμματος ανταλλαγής μαθητών. Οι γονείς του διαφωνούν και ανησυχούν για ό,τι σκέφτεται ή σχεδιάζει. Τότε μπαίνει στην τάξη και στη ζωή τους ο Γκαμπριέλ, νέος στην πόλη τους, ο οποίος λατρεύει τους Belle & Sebastian και ο οποίος γίνεται μοχλός αναδιάρθρωσης προτεραιοτήτων και σχέσεων.

Είναι η πρώτη μεγάλη ταινία του Ριμπέιρο και είναι ανάπτυγμα της τελευταίας μικρού μήκους του, της 17λεπτης Eu Nao Quero Voltar Sozinho (I Don’t Want to Go Back Alone, 2010).