Αρχική Agenda Λαμία: “Πολυξένη”, η ελληνική πρόταση για τα Όσκαρ στο Θερινό Θέατρο –...

Λαμία: “Πολυξένη”, η ελληνική πρόταση για τα Όσκαρ στο Θερινό Θέατρο – Είσοδος Ελέυθερη (Βίντεο)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ξανά Μαζί!
Οι κινηματογραφικές βραδιές στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο συνεχίζονται με την ταινία “Πολυξένη” έως και την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου!

 

Ακόμη μια ταινία με τη συγκλονιστική Κάτια Γκουλιώνη που απολαύσαμε πολύ πρόσφατα στην “Ευτυχία” του Άγγελου Φραντζή, προβάλλεται στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Λαμίας στα πλαίσια της δράσης “Ξανά Μαζί” του Δήμου Λαμιέων.

Η «Πολυξένη», το δράμα εποχής της Δώρας Μασκλαβάνου, ήταν η επίσημη πρόταση της αρμόδιας επιτροπής γνωμοδότησης με πρόεδρο τον Μανούσο Μανουσάκη για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 91η απονομή των βραβείων Όσκαρ, στην κατηγορία ξενόγλωσσης ταινίας.

Η ταινία τοποθετείται στην Κωνσταντινούπολη της δεκαετίας του ’70. Εκεί η νεαρή Πολυξένη, η οποία υιοθετήθηκε το 1957 από ζευγάρι ευκατάστατων Κωνσταντινουπολιτών, χάνει το θετό πατέρα της και καλείται να ανταπεξέλθει μαζί με τη μητέρα της στα νέα δεδομένα. Όταν το περιβάλλον γύρω της γίνει εχθρικό, και απομονωθεί από την οικογένειά της, θα έρθει αντιμέτωπη με ένα ύπουλο σχέδιο υφαρπαγής της κληρονομιάς της.

 

Η «Πολυξένη» απέσπασε 4 βραβεία Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου: α’ γυναικείου ρόλου (Κάτια Γκουλιώνη), β’ γυναικείου ρόλου (Λυδία Φωτοπούλου), διεύθυνσης φωτογραφίας (Κλαούντιο Μπολιβάρ) και σύνθεσης μουσικής (Νίκος Κυπουργός).