Αρχική Μουσική Η ιστορία πίσω από το τραγούδι «Picasso’s Last Words» του Paul McCartney

Η ιστορία πίσω από το τραγούδι «Picasso’s Last Words» του Paul McCartney

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το τραγούδι «Picasso’s Last Words (Drink to Me)» κυκλοφόρησε από τον Paul McCartney και τους Wings το 1973 με το άλμπουμ «Band on the Run», το 5ο άλμπουμ του Paul McCartney μετά την διάλυση των Beatles το 1970.

Όταν έγραψε το τραγούδι «Picasso’s Last Words (Drink to Me)» ο Paul McCartney βρισκόταν διακοπές στη Τζαμάικα, όπου έτυχε να βρεθεί στα γυρίσματα της ταινίας «Papillon» με πρωταγωνιστές τους Dustin Hoffman και Steve McQueen.

Ένα βράδυ, αφού είχαν δειπνήσει μαζί, ο Paul McCartney έπαιζε ακόρντα στην κιθάρα του και ο Dustin Hoffman για να τον προκαλέσει του είπε ότι δεν πίστευε ότι μπορούσε να γράψει ένα τραγούδι για οτιδήποτε.

Για να κάνει ακόμη πιο δύσκολο το «challenge», ο Dustin Hoffman βρήκε τυχαία ένα περιοδικό, στο οποίο πρώτο θέμα ήταν η είδηση του θανάτου του διάσημου ζωγράφου Pablo Picasso (στις 8/4/1973) με τις τελευταίες του λέξεις: «Πιες για μένα, πιες στην υγειά μου, ξέρεις δεν μπορώ να πιω πια».

Ο McCartney έγραψε ένα demo του τραγουδιού και τους στίχους στο λεπτό, με τον Dustin Hoffman έκπληκτο να φωνάζει στη γυναίκα του «Το έκανε! Το έκανε!».

R 8224597 1457461961 8757.jpeg

Το τραγούδι κυκλοφόρησε με το επόμενο άλμπουμ των Wings, λίγους μήνες αργότερα, τον Δεκέμβριο του 1973.

Οι στίχοι του τραγουδιού:

«Ο μεγάλος ζωγράφος πέθανε χθες,
οι πίνακές του κρέμονται στον τοίχο.
Πριν φύγει μας χαιρέτησε και μας παρακάλεσε:
πιείτε για μένα, πιείτε στην υγειά μου,
ξέρετε δεν μπορώ να πιώ πια»

Ακούστε το τραγούδι «Picasso’s Last Words (Drink to Me)» του Paul McCartney: